lørdag den 11. februar 2012

Witches of east end review

Melissa de la Cruz's Witches of east end (findes endnu ikke på dansk), handler om 3 kvinder, Joanna og hendes to døtre Ingrid & Freya Beauchamp, der er blevet frataget retten til at bruge deres kræfter som hekse. Dette har de umiddelbart svært ved. (Det ville også have været en lidt kedelig bog, hvis de ikke havde det. ;0) ) Selvom det er små ting de bruger dem på i starten, ender de hurtigt med at stå i midten af dramaet i det lille samfund.Der er en inskription på bogen hvor der står "Fantasy for well-read adults", som jeg studsede lidt over. Da jeg så kom i gang med bogen, forstod jeg med det samme hvorfor. Grunden er ganske simpelt at bogen er 75% beskrivelse, 15% action og 10% dialog. - That's not good. Samtidig er det en alt vidende fortæller, der hopper ud og ind af personerne i bogen, som gør det hele lige lidt mere forvirrende. Så man kan godt sige at det faktisk er en fordel at være en vellæst person.

Ulempen ved at der er så meget beskrivelse er også at det får karakterne til at fremstå utroværdige, samt man kommer aldrig rigtig ind på livet af dem. Man føler ikke med dem. Det er lidt som at sidde og se en film gennem et letgennemsigtig tørklæde, samtidig med at en speaker fortæller al handlingen.

Man følger alle 3 kvinder gennem bogen, og de supplerer hinanden godt. Blue Bloods karakterer er også at finde i bogen, for dem der synes det kunne være sjovt. :0)

Selvom bogen har en langsom start bliver den i sidste halvdel mere umulig at lægge fra sig. Den har et god opbygget og overraskende plot. (Ikke fantastisk, men det er der trods alt)

Og så er der det herlige faktum at den bygger på nordisk mytologi... skønt!

Forfatteren gør historien godt færdig uden en masse spørgsmål der mangler at blive besvaret, men efterlader dog en lille ting, så man har svært ved at vente på næste bog. (fortsættelsen til Witches of East End, SERPENT'S KISS udkommer i juni 2012)

Alt i alt så synes jeg det er den bedste bog fra Melissa de la Cruz's side til dato.

KKKK
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig