tirsdag den 3. april 2012

Skrivetip #3

Man skal ikke være inspireret for at skrive, man skal i stedet skrive sig til inspirationen. Det gør man ikke ved at kigge på markøren der står og blinker blink blink og vente på der kommer nogle ord. Det bliver man ved at skrive... også selvom det er volapyk. Faktisk er det som regel altid volapyk der kommer ud i starten, og som man altid ender med at slette igen.

For eksempel skrev jeg mig varm i dag ved at skrive hvad karakkterne gjorde i den pågældende scene. Altså ingen dialoger eller tekst der kunne bruges i bogen. Bare kort, hvordan der ser ud, hvad skal de have sagt, osv. På den måde kan man få skrevet sig til inspirationen, for lige pludselig går hjernen så i gang med at udvikle guldkornene der skal til for at lave en bog.

Så hvis du venter på inspiration, så stop.. og sæt dig ned og bare skriv løs. Man kunne kalde det en form for hurtigskrivning, hvor man bare skrev alt hvad der faldt en ind. Alt om det pågældende emne man sidder at skriver om, uden at stoppe. Det er også en god måde at skrive sig ud af skrive blokeringer.

Inspiration kan også være musik, natur, billeder eller andre ting. Læg mærke til hvad der inspirere dig og brug det aktiv som et redskab når du skriver.

Som forfatter elsker man at skrive, men man hader det også som pesten, og det er de dage hvor inspirationen er utrolig vigtig. For de dage er man tættere på at give op, og lade den kritiske person tage over. Du ved den der sige. "du har ingen talent" "du kan ligeså godt opgive nu, det er tidsspilde ellers" "du bliver aldrig til noget" mv.

Jeg blev f.eks. inspireret af dette cover som jeg lavede, fordi jeg havde set en konkurrence på facebook til hex hall serien, der gik ud på man skulle lave sit bud på et cover til spell bound og tænkte, det er lige noget for mig, men selvfølgelig så havde jeg ikke set at det kun var dem der boede i usa der kunne sende ind. Øvøv... MEN det vigtigste var at jeg ikke nåede så langt og at det jeg fik lavet her på 15 min. var nok til at få mig ud af min skrive blokering. Wuhu!! I'm up and running, nothing can keep me down this time....... Se.. det er hvad inspiration kan få jer til.. at blive total tosset.. men vigtigst af alt - i gang med jeres bog.

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig