fredag den 5. oktober 2012

Smertensbarn anmeldelseMette Finderup er forfatter til denne nye skønne danske fantasy serie, Den Grønne Ø. Her er beskrivelsen af bogen fra Saxo:

Smertensbarn er 1. del i serien Den grænne ø, som handler om den viljestærke vikingedatter Gyrith. Den unge vikingedatter Gyrith kommer til at slå en af gudinden Frejas katte ihjel og bliver derfor forbandet af Freja. Forbandelsen betyder at alle, som Gyrith nogensinde kommer til at elske vil blive taget fra hende og for at forbandelsen ikke skal gå ud over landsbyen overvejer Gyriths forældre, at sende hende væk.

Selvom bogen foregår i vikingetiden, er den altså skrevet i et nudansk sprog, hvilket jeg personligt lige skulle vænne mig til. Jeg sad hele tiden og følte at det var en form for parallelt univers eller at det var ude i fremtiden.

Bogen har via Mette Finderup fået sin helt egen original stemme og det er utroligt forfriskende. Det er især en bog med kant, og det kan jeg rigtig godt lide. Desværre får man ikke ligefrem på nogen måde et forhold eller sympati for hovedpersonen, så det er for mig lidt et stort minus. Gyrith er virkelig en møgforkælet unge, der oveni købet er tilhænger af slaveri. Så hun var bestemt ikke en af de hovedpersoner man havde lyst til at opleve verdenen igennem. Jeg tror dog og håber, at det bliver bedre i de næste bøger, fordi hun ligeså stille lærer af sine fejl, eller så håber jeg hun i det mindste får nogen over nakken. MEN hellere en hovedperson med fejl og kant, end en lille perfekt kvalmende sød heltinde.

Historien er veldrejet, men desværre var bogen, for mig ikke en pageturner. Men som sagt så tror jeg det var på grund af at jeg var en smule irriteret på hovedpersonen. (Okay meget irriteret, især når hun lader sig vrede gå ud over uskyldige væsner!) Historien fejler i hvertfald intet. Den var spændende og overraskende på andre tidspunkter. Det var især også dejligt med en god dansk vikinghistorie.

Slutningen var også meget interessant og det giver mig virkelig blod på tanden til at læse næste bog når den udkommer.

Alt i alt en virkelig god bog som jeg vil anbefale vidt og bredt. Og så er den dansk!

KKKKK

Bogen er venligst sponsoreret af Gyldendal, du kan købe bogen på deres side her
SHARE:

1 kommentar

  1. Det kunne det faktisk. Jeg har ikke hørt at der som sådan laved noget specielt til bloggere i Danmark, men uhh hvor ville det ellers have været fedt! =)

    SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig