mandag den 4. marts 2013

Beautiful Creatures - Film anmeldelse



Det var lidt med blandede følelser jeg skulle ind og se Beautiful Creatures. Jeg var ikke fantastisk glad for castingen. Ethan Wate synes jeg var helt forkert og jeg kunne heller ikke rigtig se Lena for mig. Der var faktisk ikke en der var castet som værende tæt på noget jeg havde forstillet mig. Jo Emilie var nok den bedste. Men som udgangspunkt så er det vel ret naturligt at have det sådan, og jeg tænkte at de kære filmfolk jo altid ved hvad de laver.

Det vidste sig heller ikke at være helt så generende. Mit største problem med "bogfilm" er at de aldrig lever op til mine forventninger. Men faktisk må jeg tilstå at slutningen er lavet langt mere elegant og spændende i filmen end slutningen var i bogen. Der var meget bedre sammenhæng. Der var så nogle småting der ikke blev forklaret og som var lidt æv, men det tror jeg aldrig man kommer uden om. Bogen Beautiful Creatures synes jeg også havde det problem at slutningen virkede som om den led under meget redigering, og det fik man vasket fuldstændig ren i filmen.

Filmen følger ikke bogen fuldstændig slavisk, men det gør ikke så meget, hovedpunkterne er med. Så selvom man ikke få telepati mellem Ethan og Lena, eller den tilbagevendende sang Sixteen Moons, så savnede man det på ingen måde.

Effekter i film er altid fantastiske, og det var de bestemt også her. Det eneste sted hvor jeg synes de virkelig burde have ladet være var da de lavede en snoretop ud af bordet. Det så alt for fake ud og ødelagde lidt illussionen.

Så der var bare lidt godt og skidt i forhold til bogen, men hvis man er Beautiful Creature fan skal man helt klart se den. Hvis man ikke har læst bogen, er dette en af de film man kan følge med i, uden problemer. Man behøver ikke noget bogviden inden man ser den, som det f.eks. lidt var tilfældet med Twilight sagaen.

Jeg tror desværre ikke vi kan regne med flere film om Beautiful Creatures. Jeg tror ikke det er blevet den store succes som de har håbet på.

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig