onsdag den 20. marts 2013

Mila 2.0 review

Mila 2.0

Forfatter: Debra Driza
Serie: MILA 2.0 #1
Sprog: Engelsk
Målgruppe: YA
Genre: Dystopia/Sci-fi
Udgiver: Katherine Tegen Books
Udgivelsesdato: 12 marts 2013

Fåes endnu ikke på dansk.

Tak til Netgalley og Katherine Tegen Books for anmeldereksemplaret.






Goodreads:
Mila 2.0 is the first book in an electrifying sci-fi thriller series about a teenage girl who discovers that she is an experiment in artificial intelligence.

Mila was never meant to learn the truth about her identity. She was a girl living with her mother in a small Minnesota town. She was supposed to forget her past—that she was built in a secret computer science lab and programmed to do things real people would never do.

Now she has no choice but to run—from the dangerous operatives who want her terminated because she knows too much and from a mysterious group that wants to capture her alive and unlock her advanced technology. However, what Mila’s becoming is beyond anyone’s imagination, including her own, and it just might save her life.

Mila 2.0 is Debra Driza’s bold debut and the first book in a Bourne Identity-style trilogy that combines heart-pounding action with a riveting exploration of what it really means to be human. Fans of I Am Number Four will love Mila for who she is and what she longs to be—and a cliffhanger ending will leave them breathlessly awaiting the sequel.




Jeg har svært ved at relatere til Mila, godt nok er hun programmeret menneskelig, men stadigvæk. Jeg har virkelig svært ved det. På et tidspunkt var det helt ad ad ad agtigt, på en virkelig ikke menneskelig måde. I hvert fald når forfatteren kom ind på beskrivelser som at trække huden væk og finde et usb stik. Ikke mindst også når vi kommer ind på totur.

Så er jeg lidt træt af at Mila aldrig spørger ind til sin mors fortid. Der er et par hints, til noget der er rimelig let at gætte et par gange, men Mila virker lidt for naiv. Især fordi hun er i en situation hvor hun bør stille spørgsmål til alt.

Der er rigtig meget aktion. Masser af aktion faktisk, så meget at jeg godt forstår sammenligningen mellem Bourne Identity, problemet for mig er bare at jeg aldrig har set en så kedelig film som Bourne Identity, og det er lidt det samme med Mila 2.0, jeg synes ikke aktion i sig selv er så spændende, mere hvad der er på spil, og jeg må faktisk tilstå på et tidspunkt tænker jeg: alt det her bare for at Mila kan have lov til at gøre hvad hun vil? Hvordan kan hun forsvare at sætte uskyldige menneskers liv i fare for at hun kan få lov at overleve? Det forstår jeg ikke rigtigt. Det eneste der forsvare det lidt er at hun også skal redde en anden, men det ender hun jo så alligevel med ikke at have indflydelse på, så det er nok min største kritik. Man kan da helt sikkert argumentere for at man kæmper for etikken og moralen i det, men jeg synes virkelig hun burde være stoppet op og tænkt over det.

Dermed sagt så tror jeg der er mange der er uenige med mig. Jeg har læst et par andre anmeldelser hvor nogle blogger skriver de ikke har kunnet ligge bogen fra sig overhovedet, især de steder hvor jeg, hvis jeg skal være helt ærlig, skøjtede let og elegant hen over.

Noget jeg elskede ved bogen, var at der var virkelig meget nytænkning bag, jeg elsker unikke historier. Jeg elsker også når skurke er virkelig kloge og onde. Og det er Holland. Mila får virkelig sin sag for.

Hvis man elsker aktion, så skal man ikke lade sig narre af den langsomme start. Mila 2.0 er opdelt i fire dele, og de sidste tre dele er spækket med aktion.

Til gengæld hvis man elsker kærlighedshistorier som jeg, så bliver man skuffet. Der er ellers potentiale i Hunter og Lucas, men Hunter er kun med i den første del og Lucas, der har en lidt større rolle, er med i de to sidste dele, men der er ikke rigtig nogen romantisk attraction mellem ham og Mila. Men der lægges helt sikkert op til noget kærlighed til to'eren, jeg kan personlig bare godt være bange for at der stadig vil være mest fokus på aktion.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig