mandag den 8. april 2013

Emmy - Kære Kit. Din Kæreste Lugter af Fisketis anmeldelse

Emmy - Kære Kit. Din Kæreste Lugter af Fisketis.


Forfatter: Mette Finderup
Serie: Emmy #8
Målgruppe: Piger og drenge fra børn og opefter
Udgiver: Forlaget Carlsen


Tak til Forlaget Carlsen for anmeldereksemplaret


Læs mit interview med Mette Finderup










Kit og Emmy er bedsteveninder: Uundværlige, allerbedste, allerfortroligste bedsteveninder. Eller - det var i hvert fald, hvad Emmy troede, men efter at Kit er blevet kærester med Jannick fra klassen, har hun overhovedet ikke tid til Emmy. Alting drejer sig kun om Jannick og om at være sammen med ham, og Emmy er ved at blive vanvittig. Så Emmy bliver nødt til at finde noget nyt at fylde den gode gamle Kit-tid ud med. Og helst noget, der er lidt mere spændende end den matematikprøve og skovturen med far, der lurer om næste hjørne.

De sjove dagbogsbøger om den helt almindelige Emmy fra Karlager er udgivet i 8 lande.



Emmy var super hyggelig at læse og jeg nød det faktisk rigtig meget.

Man kan sagtens læse Emmy bøgerne enkeltvis, men når man er færdig med en af bøgerne, får man automatisk lyst til at læse mere om Emmy. Jeg har nemlig ikke læst de første bøger i serien, men jeg fik lyst til at læse dem lige med det samme. Bogen er desuden krydret med flotte sjove tegninger af Sussi Bech, som også har lavet forsiderne til alle Emmy-bøgerne.

Emmy er den fiktive karakter der kunne have været rar at have i skoletasken i folkeskolen. Emmy står nemlig ved hvad hun mener og det er skønt at læse om at hun ikke bare følger med strømmen. Det er også mere end underholdende, at følge med i hvordan hun klare de ting som en 8. klasses pige kommer ud for. Jeg er vild med humoren i bogen. Jeg grinte også højlydt flere gange, især ved Emmys beskrivelse af min hjemby Hobro. :0) Emmy er virkelig en skøn og meget realistisk person at følge.

Mette Finderup har formået at finde en troværdig teenagestemme, men man kan sagtens få noget ud af den som voksen. Emmy er derfor også meget optimal som højtlæsningsbog. Helt klart noget jeg kunne se mig selv gøre, når jeg får børn der er gammel nok til at forstå den.

Jeg har som sagt kun læst en af bøgerne, men serien har allerede mine varmeste anbefalinger.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig