tirsdag den 22. april 2014

Half Bad - Halvkode anmeldelse

Half Bad - Halvkode

Forfatter: Sally Green
Serie: Half Bad trilogi
Genre: Fantasy
Målgruppe: YA
Forlag: Carlsen

Tak til forlaget Carlsen og Cdon.com for anmeldereksemplaret
















Halvkode. Halvt hvid. Halvt sort.
Hvordan skal man holde fast i den hvide side af sig selv, når det hvide heksesamfund lægger stadig mere snærende bånd ned omkring en? Og når man mærker den sorte side, sin fars side, trække ubønhørligt i en? Selv om man ved, at den sorte side er lig med anarki og vildskab og – måske – vanvid …
Nathan har længe kæmpet imod, men efter en grusom oplevelse hos de hvide hekses råd, bryder han alle bånd og flygter, jaget af de hvide hekses specialkorps. Nathan håber at finde sin far – og måske igen en dag at få bare et enkelt glimt af Annelise, den hvide heks, som han ikke burde være helt så glad for.



Jeg er altid nervøs for hypede bøger, for man kan ikke lade være med at have høje forventninger. Eller det har jeg i hvert fald svært ved. Heldigvis levede Half Bad fuldstændig op til forventningerne for mit vedkommende. Jeg elsker den bog! Den er original og den er bare generel skøn, med nogle lige så skønne store emner.

Da jeg startede på bogen var jeg lidt nervøs fordi at kapitlerne var i "du"-form. Men sådan er resten af bogen heldigvis ikke. Vi følger Nathan i jeg-form i det meste af bogen, kombineret med et par "du"-forms kapitler, som hvis jeg skal være helt ærlig, lige så godt kunne have været foruden. De havde i hvert fald ikke nogen effekt for mig. Jeg går ud fra at den ønskede effekt er at vi bliver mere inddraget i handlingen hvis vi læser os selv som du. Sådan er det i hvert fald i andre bøger, og uanset hvilke bøger jeg læser, så har det faktisk den modsatte effekt for mit vedkommende, jeg bliver automatisk mere distanceret i forhold til du-forms teksten. Men kapitlerne her er korte, og har derfor ikke rigtig nogen indflydelse over min samlede vurdering.

Sally Green skriver skønt i resten af fortælling og jeg bliver draget af Nathan og hans historie. Halvkoden er så absolut en pageturner, og jeg elsker den slags bøger, der bare kan opsluge mig fuldstændig. Når jeg så for en kort bemærkning lægger bogen fra mig forbliver historien hos mig, og jeg kan ikke lade være med at tænke over historien og tematikkerne. Indtil jeg så sætter mig ned og lader mig opsluge igen på ny.

På mange måder så er den her bog alt det jeg elsker ved bøger. Den har fantasy genren, den har magi, kærlighed, uretfærdighed, den noget gråzonede kamp om det gode og det onde og så giver den os store spørgsmål at sidde og rumstere med for os selv bagefter.

Helt igennem en fantastisk bog, jeg glæder mig utrolig meget til fortsættelsen.


Er Half Bad noget for dig?
Tryk på ikonet og du kommer direkte til bogen.
Ligenu er der 14% rabat på bogen hos cdon.
  

SHARE:

2 kommentarer

  1. Jeg er helt enig med dig mht. du-form. Det virkede helt modsat; det skabte distance frem for indlevelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja sådan har jeg det med alle bøger der bruger det. Jeg har endnu ikke læst noget hvor jeg synes det har nogen effekt andet end distance.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig