fredag den 4. april 2014

Tirsdage på slottet anmeldelse

Tirsdage på slottet


Forfatter:
Serie: Castle Glower #1
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: Tuesdays at the Castle
Genre: Fantasy
Målgruppe: Børn og unge
Udgiver: Forlaget Alvilda


Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret












En ny trappe, en hemmelig gang … hvad mon slottet finder på næste tirsdag?

Hver uge udvikler Funkelborg Slot nye rum, laver hemmelige gange og opfinder nye fløje – helt af sig selv! Ingen ved hvorfor eller hvordan, og kun prinsesse Celia tager sig tid til at optegne de mange kringelkroge.

Da hendes forældre pludselig bliver overfaldet af banditter og erklæret døde, ankommer den mistænkelige prins Khel fra det tilstødende kongerige for at “rådgive” Celia og hendes søskende. Der begynder at ske sære ting på slottet, og selv Funkelborg fornemmer, at der er fare på færde – fare, som vil kunne ødelægge hele kongeriget.




Tirsdage på slottet er en skøn fortælling om et magisk slot der ændre sig. Hvilket jeg synes er en fantastisk ide. Jeg elsker at det nærmest er et lille eventyr.

Af en eller anden grund så bidder magien sig ikke helt fast i mig. Jeg bliver ikke helt suget ind i handlingen. Det er nok også lidt svære for mig som voksen, men alligevel plejer det ikke at være det store problem for mig når jeg læser børnelitteratur. Børnelitteratur skal jo netop være dygtig til at inddrage læserne. For mig var det helt sikkert karakterne der ikke virkede. De virkede ikke særlige troværdige, hvilket gør dem en smule flade. 

Når man bl.a. også er inde og røre emnet sorg, så skal man altså taget det alvorligt, og det synes jeg virkelig ikke det blev her. Børnenes følelser var nærmest ikke eksisterende. Det handlede mere om hvad der skete nu og her og hvad der muligvis kommer til at ske.

Det er en meget sød og fin historie og helt sikkert en jeg ikke ville tøve med at give videre til min egen niece. Jeg er 100% sikker på hun nok skal blive godt underholdt.

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig