søndag den 11. maj 2014

Skrivegrupper

Jeg har før snakket hjertevarmt om betalæsere, og det med rette, for det er virkelig en helt fantastisk ting. Grundlæggende burde det altid være sådan, at når du skriver til nogen, så burde der også være andre end dig selv og din mor der læser det du skriver, inden du sender det ud. Særligt med målgruppen for øje.

Nu har jeg så prøvet skrivegrupper, og jeg er fan!

Jeg elsker min skrivegruppe, jeg har kun været med to gange, men jeg har allerede fundet ind til kernen af det der generede mig mest ved min historie. Jeg har længe følt lidt at jeg arbejdede i blinde, og i en lidt forkert retning i forhold til hvad jeg havde planlagt. Det er selvfølgelig ikke så unormalt, men det er ikke altid, det er positivt.

I min skrivegrupper, der sender vi hinanden nogle korte tekster. Det kan være et kapitel i bogen, og så gennemgår vi det overordnet og bagefter ned i detaljer. Kunne de lide det og hvorfor ikke? Sætningen der duer ikke og hvorfor?

Det der er godt ved at man er en gruppe er at det bliver til en diskussion, omkring teksterne. (Nogle gange også andre mystiske ting, men det er herligt!) Så i stedet for, at man bare lytter til betalæserene, så har man nu flere meninger og flere begrundelser, og det synes jeg er fantastisk. Det kan man også godt få ved betalæsning, men ikke helt på samme måde fordi man aldrig får diskussionen. Og når man har en diskussion så kommer der flere begrundelser og oplysninger frem. Nå det var det du prøvede at fortælle, ja så giver det hele mere mening, men så tror jeg at problemet ligger i.... osv.

Jeg føler også jeg er rigtig heldig, for jeg sidder med nogle yderst kompetente mennesker. Som har læst meget og skrevet meget selv, og det gør en enorm forskel. De kan blandt andet sige: Jeg kan ikke rigtig lide det der sker her, men hvis det har en dybere mening senere, så arbejd videre med det og så tager vi det. Altså tager de ikke så meget stilling til at de ønsker det og det skal ske, men har respekt for historien er skrevet ud fra mine ideer. Det er sindssygt motiverende!

Så jeg kan virkelig anbefale en skrivegruppe som min, jeg ved ikke om de har forventningsafstemt før jeg kom til, men jeg tror det er en super god ide at sætte sig ned og tage en snak om hvordan det skal foregå, for det at skrive er meget sårbart, men det skal vi jo komme over, eftersom vi jo gerne vil have det læst af andre også de slemme anmeldere.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig