lørdag den 23. august 2014

Saving Mr. Banks

Saving Mr. Banks tror jeg kræver at man finder forfattere og Walt Disney interessant. Hvilket jeg jo i høj grad gør, så for mig var det her en rigtig, rigtig god film. For min mand var den måske knap så god. Det er godt jeg har ham at sammenligne med ellers så ville jeg kun have været i stand til at male et smukt billede af filmen, men jeg kan godt se gennem hans øjne at han manglede den dimension.
 
Saving Mr. Banks er egentlig mere et portræt af forfatterinden, P.L. Travers, bag Mary Poppins børnebøgerne end det er et portræt af Walter Disney eller Disney generelt, men man får et unikt billede ind i den magiske Disney verden som jeg ikke vil have været foruden. I min skole tid skrev jeg portræt af Walter Disney og Disney verdenen. Jeg var dengang dybt fascineret af den verden og er det stadigvæk. Så jeg slugte det hele ret ukritisk på jeg tilstå. 
 
I filmen får vi et indblik i forfatterindens barndom og hvordan det har påvirket hendes forfatterskab og til tider ret kritiske væsen. For mig føles det næsten helt magisk at opleve denne version af hendes møde med Walter Disney - det må generelt være ret magisk for alle at møde Walter Disney. Men særligt her fordi man næsten ikke vil kunne finde to personer der vil være mere ulig hinanden.

 
Skøn film!! Jeg fik helt lyst til at læse endnu en biografi af Walter Disney. Jeg er dybt fascineret af hvordan den mand levede og åndede for at skabe gode historier. For mig kaster han lys ind i en ellers til tider ret mørk verden. Det kan man virkelig også fornemme i filmen. 
 
Helt fantastisk! Se den og fortæl mig endelig hvad I synes!! :0)
SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg elsker virkelig den film! Den er SÅ god, og jeg så den sammen med min mor som også er kæmpe Disney-fan, og vi blev simpelthen begge så rørte over den måde filmen fremviste det hele på :')

  Kan du anbefale en særligt god biografi om Walt Disney? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er bare så fin! Jeg knuselsker Disney. God ide med egentlig at se den med sin mor, det vil helt sikkert også være en film for min mor.

   Puha, godt spørgsmål med biografien... For jeg kan simpelthen ikke huske hvad de hedder, for jeg lånte dem engang deromkring konfirmationsalderen... Men når jeg begynder at kigge lidt på hvilken biografi jeg skal læse næst, så kan det være jeg falder over de udgaver jeg læste dengang. Så skal jeg nok give lyd i hvert fald. :0)

   Slet
 2. Jeg kan åbenbart ikke ramme den rigtige taste på min telefon, så jeg kom til at trykke slet i stedet for udgiv på den her kommentar, så nu sætter jeg den ind manuelt.

  Michelle:

  Den er så sød den film, og både Tom Hanks og Emma Thompson er fabelagtige i hver deres roller!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de gør det sindssygt godt! Faktisk overraskende godt, så de viser virkelig hvor dygtige skuespillere de i virkeligheden er.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig