lørdag den 30. august 2014

Serier jeg ser: Once upon a time 

Jeg elsker eventyr. Ikke kun Disney udgaverne. Nej jeg læste også Brødrende Grimm og H.C. Andersen som barn. Og jeg elskede det. Måske var det fordi det var det der dengang kom tættest på fantasy for mig. Måske er det nostalgi. Nej det er bare ganske enkelt fordi eventyr er nogle af de bedste historier der findes.

Derfor hoppede jeg maget ihærdigt på vognen da Once upon a time tv-serien første gang rullede over skærmen. Once upon a time handler om de litterære fables som vi kender dem Snehvide, Askepot mv. Og de er alle sammen puttet ind i vores verden som vi kender den. Lidt ligesom med fables tegneserien. (ja faktisk overvejede de at lave fables til en tv-serien, men valgte once upon a time udgaven i stedet) Once upon a time serien er delt op, så man får flash backs fra det eventyrland de før boede i, hvor de laver lidt om på de traditionelle historier. Og med scener i den virkelige verden hvor de ikke ved at de er karakterer taget ud af eventyrbøgerne.
Once upon a time serien begynder snart på sin 4 sæson - og den glæder jeg mig til. Den er med Frozen karakterne. Sæson 3 havde karakterer med fra Oz. Og jeg mener sæson 2 besøgte Ønskeøen.

Lyder det ikke bare som en fed serie? Det er det faktisk også, og jeg nyder den utrolig meget. Det er lidt en guilty pleasure og helt klart en af mine favoritter. 

Jeg kunne godt ønske mig at de gravede endnu dybere, men der skal selvfølgelig også være noget til mange flere sæsonner. Faktisk synes jeg ofte det er sådan at jeg mister begejstringen efter 3. sæson, fordi det er begrænset hvor meget nyt de kan blive ved med at udpensle en ide, men sådan har jeg det slet ikke med Once upon a time. Jeg føler der er mere uudnyttet potentiale. Serien lider måske også en smule under et lavbudget, da man nogle gange skal bruge sin fantasi lidt for at glemme at træerne eller slottet i eventyrlandet ser lidt kunstige ud.

Men for mig lever serien helt sikkert højt på det litterærer fable element, så hvis ideen om Snehvide i vores verden der kæmper om at få sin Prince Charming ikke lyder som noget for dig, så vælg en anden serie.

Serien har i øvrigt en spin off serie Once upon a time in wonderland (som ganske rigtig forgår i wonderland, med Alice og alle de andre karakterer som vi kender dem), men den fik kun en sæson.
SHARE:

7 kommentarer

 1. Den serie har jeg overvejet at se. Mange gange endda. Men jeg har endnu ikke fået taget mig sammen til at købe den. Hvilken kanal ser du den på?

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
 2. Jeg ELSKER virkelig OUAT. Det er min ultimative favoritserie EVER.
  Den er bare ALT DET jeg elsker.
  Og er SÅ spændt på sæson 4!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det lyder bare så fedt med alle de ting de skriver om sæson 4 - jeg tror det bliver SÅ godt! Især fordi det virker til de har fundet en god balance med så mange forskellige karakterer.

   Slet
 3. Åh, jeg elsker Once Upon a Time, men jeg er så frygteligt bagefter. Bliver ved med at glemme den og udsætte den, så jeg er stadig midt i sæson 2. Æv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender det alt for godt, det er svært at få tid til det hele, men heldigvis er jeg godt med på den her serie. :0)

   Slet
 4. Jeg knuselsker OUAT og glæder mig som et lille barn til juleaften til sæson 4 starter her om ikke så lang tid.
  Jeg er så utålmodig at jeg ikke kan vente på at det kommer til dansk TV! Dansk TV er så langsom når det kommer til den slags, plus jeg har heller ikke så mange TV kanaler.
  Men jeg er så spændt på at se hvordan de vil indarbejde hele Frozen aspektet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja enig, dansk tv er håbløst når det gælder serier. Hvordan skal man kunne vente endnu et halvt år til de ruller over skærmen når hele internetsfæren snakker om afsnittene her og nu! Umuligt. :0)
   Ja jeg er også mega spændt på Frozen aspektet, har du set det lille klip de har lagt ud af det?

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig