tirsdag den 26. maj 2015

Skammerens datter

Skammerens datter

Forfatter:
Serie: Skammerens datter #1
Genre: Fantasy
Målgruppe: Den er skrevet til børn, men i virkeligheden er den til os alle
Udgiver: Forum (Rosinante og co)Dragen gled frem af skyggerne. Langsomt, ét for ét, flyttede sine tykke, skællede ben.

"Nico!" Hviskede jeg febrilsk.

"Jeg har set den," sagde han og greb fastere om spyddet. "Bare blive ved med at gå."

Det kunne han sagtens sige. Mine ben var stive og mærkelige, og hele min krop susede og dunkede og summede af skræk. Hvis den drage kom bare et skridt nærmere ...
Det tog mig langt tid at få læst 'Skammerens datter' - altså for første gang, nogensinde. Da jeg så fik startet så kunne jeg ikke slippe historie igen. Egentlig er det meget mærkeligt jeg ikke har søgt den her bog før, fordi det jo er dansk fantasy, men jeg tror årsagen skal findes i, at bogen kom frem dengang hvor jeg ikke havde meget tilovers for kvaliteten af dansk fantasy. Så jeg var sikker på jeg ville blive ret skuffet over 'Skammerens datter', så jeg gik langt udenom den, og har glemt den med tiden. Men man må sige at jeg føler skammerens øjne på mig nu, for hvor er det dog bare et fint stykke fantasy håndværk.

Jeg elsker alt ved bogen. Karakterne, der alle føles så ægte og unikke. Den middelalderlig stemning - der meget nemt får mig draget ind i hele universet. Men ikke mindst også hele ideen bag historien og tematikkerne. Sproget lagde jeg faktisk ikke så meget mærke til, hvilket må siges at være en styrke i sig selv. Plottet var ikke bogens stærkeste side, efter min mening, men jeg synes heller ikke jeg kan kalde det en svaghed for bogen. Det bedste af alt var at det bare var en fantastisk historie, og jeg elsker originaliteten.

Så hvorfor? Hvorfor har jeg dog ikke læst den her bog noget før? Jeg synes det er fedt at bogen er meget læst rundt omkring i de danske folkeskoler, så der også er lidt for os fantasy-nørder. Det var bare lidt ærgerligt at jeg aldrig kom til det i den alder hvor jeg virkelig vil have vendt siderne med åndeløst spænding.

Jeg ville ønske der fandtes flere historier som denne, og jeg skal helt sikkert læse resten af serien, og gerne snart. Men jeg vil også rigtig gerne se filmatiseringen af bogen først. Jeg har nydt Lene Kaaberbøls Vildheks serie rigtig meget, men for mig var 'Skammerens datter' klasser over den serie.SHARE:

2 kommentarer

  1. Elsker Skammerens Datter og du har helt ret i at den slår Vildheks-serien med flere længder. Har du læst bøgerne om Katriona (Sølvhesten, Hermelinen og Isfuglen)? Hvis ikke kan jeg også anbefale dem. Der er også gode og i min optik også bedre end Vildheks.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej dem har jeg ikke læst! Men de er da med det samme kommet på listen. Jeg elsker Kaaberbøls fantasi og skriverier, så det er helt sikkert lige noget for mig!

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig