fredag den 19. juni 2015

Roselil og blomsterkrigen

Roselil og blomsterkrigen

Forfatter: Josefine Ottesen
Illustrator: Mårdøn Smet
Serie: #2
Genre: Fantasy, feer og eventyr
Målgruppe: Børn
Udgiver: Forlaget Alvilda


Bogen indeholder desuden en lydbog der er indlæst af forfatteren selv.


Tak til Alvilda forlaget for anmeldelseseksemplaretEn dag bliver det vinter i Sommerland, og da solen kommer igen, er den gamle fedronning død. Der skal vælges en ny, men da kåringen går i gang, er der pludselig to kandidater. Blomsterkrigen er brudt ud, og Roselil og Silke må atter prøve at redde Sommerlandet.

Men det er slet ikke så let for en fe og en sommerfugl at være venner i en tid, hvor alle kun stoler på deres egen slags.'Roselil og blomsterkrigen' og serien er en genudgivelse med nye smukke illustrationer. Jeg elsker illustrationerne, de er rigtig børnevenlige og sender glade tanker hen mod Disney - dog med et mere litterært præg. Jeg er desuden stor fan af ideen om at udgive en bog, med medfølgende cd (selvom cd-rom drevene nok efterhånden er ved at uddø)

Jeg har ikke læst den første bog i serien, men den her bog var en separat-efterfølger, så derfor var det ikke noget problem at springe 1'eren over.

Historien er sød og sjov, og den egner sig perfekt som oplæsningsbog. Men jeg ved ikke om det er fordi det er en genudgivelse, men historien føles en smule dateret. Den er utrolig fantasifuld men jeg synes den mangler lige et lille niveau som rigtig mange børnebøger har i dag, og det gør at jeg føler at historien her er en smule flad. Det er ikke nødvendigvis sikkert at børn har det på samme måde, for historien er skrevet rigtig godt, og der sker i hvert fald en masse så børn nok skal være underholdt hele vejen igennem. Ellers ville man jo nok heller ikke vælge at genudgive bogen hvis dette ikke var tilfældet.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Jeg elskede disse bøger da jeg var lille! Jeg fik læst dem op, da jeg var omkring 5-6 år, og de var rigtige gode, var også nogle af de første bøger jeg læste selv :) Kan dog bedre lide illustrationerne, i den ældre udgave :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja se det tænkte jeg nok. Jeg tror der er rigtig mange der har elsket den her historie da den kom frem i sin tid. Jeg kender også godt det med at være lidt nostalgisk forbundet til de illustrationer som man så da man var barn.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig