fredag den 7. august 2015

Den fortryllede skov (malebog for voksne)


 
 

 

Den fortryllede skov
Illustrationer af Johanna Basford
Genre: Malebog for voksne
Udgiver: Politikens forlag


Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplaret


I bogen finder du masser af tegninger og illustrationer til at farvelægge og forskønne, men du kan også gå på jagt efter skjulte dyr, magiske objekter og ni specielle symboler, som du møder på den farefulde færd gennem skoven. Når du har fundet frem til alle symbolerne, kan du åbne slottets port og afsløre, hvad der gemte sig bag de tykke mure!


Jeg forstår så evig godt hvorfor det her er blevet så stort et fænomen som det er blevet. Malebøger for voksne er jo genialt. Jeg er total bidt af det nu. Jeg var en smule skeptisk i starten, for jeg er den type menneske der har svært ved at sidde stille og helst skal lave 27 andre ting mens jeg spiser. Men det var næsten som at være i en meditativ tilstand, hvor man bare lader tankerne passere. Hvilket jeg tror er super, super sundt. Samtidig så snakker det jo en smule til min kreative side, og jeg begynder at tænke på farvevalg og udtryk. Andre gange er jeg bare ligeglad og bruger nærmest alle farver på en gang. Det er helt igennem en helt særlig beskæftigelse.


Okay, ærligt, jeg har hørt lidt lydbog imens nogle gange (hvilket det egner sig helt fantastisk til i øvrigt) for jeg har stadig svært ved at koble helt af. Men jeg prøver - især fordi beskæftigelsen har vist sig nytte i ideudvikling. Hvis jeg lige har et problem med min bog, jamen så hiver jeg lige malebogen frem og begynder der hvor jeg slap og så arbejder underbevidstheden og pludselig dukker der en tanke op som jeg fastfryser og begynder at skrive videre efter. Genialt ikke!? I hvert fald et fantastisk redskab som nu altid er med mig når jeg sætter mig ned og skriver!

Der findes masser af forskellige type voksen malebøger, men jeg må sige at jeg elsker dem her fra Johanna Basford - (udgivet ved Politikens Forlag). De er simpelthen noget af det smukkeste. Jeg bliver i helt godt humør bare af at se på dem. Og faktisk måtte jeg tage tilløb og overbevise mig selv om at jeg ikke ‘ødelagde’ dem med min farvelade. Malebøgerne af Johanna Basford er de flotteste jeg endnu har set på markedet.
SHARE:

6 kommentarer

 1. Jeg har lige anskaffet mig både "The Secret Garden" og "The Enchanted Forrest" og de er vidunderligt smukke. Det er meget svært at give sig i kast med dem, som du selv siger - man skal lige ud af tanken om, at man ødelægger det hele, hvis man nu vælger en eller flere "forkerte" farver.

  De kan kun anbefales, Mandalas er intet i forhold til de her bøger!

  PS. Hvis du kunne tænke dig at prøve med tusser, kan Staedtlers Triplus Fineliner anbefales. De er så fine, at de kan snuppe alle detaljerne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for anbefalingen med tusserne, jeg har nemlig ledt efter nogle der kunne snupper alle detaljerne, som du selv skriver, men har ikke haft held til det. Så tusind tak for info'en, jeg har allerede anskaffet mig nogen. :0)

   Slet
 2. Svar
  1. Ja, tegningerne er bare noget så smukke, hun er altså bare så dygtig.

   Slet
 3. Det er virkelig dejligt at male i malebog, jeg tror faktisk aldrig jeg stoppede med det. Det har dog været svært at finde interessante malebøger før nu, hvor det bugner med dem. Det er virkelig skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg vil næsten også ønske jeg aldrig stoppede med det, for det er da noget af det hyggeligste.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig