mandag den 25. april 2016

Kampen om Sommersværdet


 


 


Kampen om Sommersværdet

Forfatter: Rick Riordan
Serie: Magnus Chase og de nordiske guder #1
Originalsprog: Engelsk, The Sword of Summer
Genre: Fantasy/mytologi
Målgruppe: Unge og opefter
Udgiver: Forlaget Carlsen


Tak til forlaget Carlsen for anmeldereksemplaret
Magnus Chase har ikke haft det for let. Siden en forfærdelig nat for to år siden, da hans mor sagde, at han skulle løbe for livet, har han levet alene på gaden i Boston på flugt fra politiet og myndighederne. Historier om Asgårds guder, ulve og Ragnarok bobler op i Magnus’ hukommelse. Men i samme øjeblik bliver byen angrebet af et ildmonster, som tvinger ham til at vælge mellem at redde sig selv eller hundredevis af uskyldige mennesker. Nogle gange er døden den bedste start på et nyt liv ...


Rick Riordan er fantastisk og han gør det igen. Han tager gamle mytologier og laver dem til hans egne historier - samtidig med at han bevarer magien om vi elsker ved de gamle myter. Denne gang var det den nordiske mytologi han kastede sig over, og min beskyttertrang over den nordiske mytologi blev gjort til skamme. Jeg havde slet ikke behøves at være nervøs for om Rick Riordan nu ville behandle mytologien korrekt - selvfølgelig gjorde han det.

Hvis man elsker Percy Jackson serien eller Heroes of Olympus serien, så vil man helt sikkert også elske den her historie med Magnus Chase. Opbygningen er stortset den samme, og ja den fungerer bare - man er stærkt underholdt hele vejen igennem, mens man færdes i selskab med helte, fabler og guder.

Humoren var lige i øjet, spændingen var i top og de forskellige personligheder i bogen er, lige som Rick Riordans andre bøger, en bred vifte af skønne forskelligheder der virker fuldstændige troværdige.

Det var spændende at lærer Magnus Chase at kende, og jeg er rigtig spændt på at følge hans videre eventyr i den nordiske mytologi.

 SHARE:

2 kommentarer

  1. Årh jeg har også med vilje holdt mig lidt fra Magnus serien netop på grund af den nordiske mytologi! Men Riordan skriver super fantastisk, må nok hellere få gjort noget ved det :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja han skriver nemlig helt fantastisk og jeg har kun været positivt overrasket over hvor godt han er inde i den nordiske mytologi. Det er jeg ham taknemmelig for.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig