lørdag den 15. oktober 2016

Elefanten der så gerne ville sove

  

Elefanten der så gerne ville sove

Forfatter: Carl-Johan Forssén Ehrlin
Genre: Eventyr
Målgruppe: Højtlæsning for børn
Udgiver: Alvilda

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret


”Elefanten der så gerne ville sove” er opfølgeren til den verdenskendte godnathistorie ”Kaninen der så gerne ville sove”. Millioner af forældre i over fyrre lande har på rekordtid taget den nyskabende bog til sig, simpelthen fordi den virker. I denne nye bog er den særlige søvnhjælpsteknik forbedret og finpudset – så glæd dig til historien om Ellen Elefants rejse gennem den magiske skov, som hurtigt vil hjælpe dit barn til at slappe af og falde godt i søvn.


Min søn på fem måneder er helt sikkert for ung til den her bog, men jeg har virkelig været nysgerrig omkring den her bog, der pludselig kan få alle børn til at sove. Den nævnte bog er selvfølgelig ’Kaninen der så gerne ville sove’, og det her er en ny bog, som kan det samme, men her bare med en elefant.

Bogen skal læses op som en slags hypnose. Der er tekst hvor du skal tale ekstra langsomt og roligt, og tekst hvor du skal ligge ekstra tryk på ordene. Der er steder, der står du skal gabe og så er der steder hvor du siger barnets navn. Jeg tror helt sikkert at det er en fordel hvis man kender eller har prøvet hypnose, for der er virkelig meget forskel på hvordan man tolker ’ekstra langsomt og roligt’. Men jeg tror under alle omstændigheder, at man vil kunne få noget ud af bogen alligevel, fordi ideen ved at læse bogen højt er at give barnet tid til at finde ro i sig selv og komme over i et andet mind-set.

Umiddelbart er jeg ikke i tvivl om at den her bog er guld værd for mange, men jeg tror ikke det er alle der har lige stor glæde af bogen. Der er jo ingen børn der er ens og jeg har en ide om at jo ældre børnene er jo hellere vil de have læst noget helt andet højt.

Bogens handling er i sig selv egentlig ikke meget værd. Men det er tydeligvis heller ikke meningen. Det er ikke historien der her tæller. Det er i stedet ord og tonefald. Og jeg tror man som højtlæser vil have godt af lige at læse bogen igennem nogle gange, for min tunge var ved at vride sig flere gange, fordi man møder de samme ord igen og igen.SHARE:

2 kommentarer

 1. Uh, jeg har det så svært med de bøger der. Jeg forstår ikke, hvorfor det er okay at hypnotisere børn - for det er jo det man gør? Jeg er nok bare mere til de traditionelle højtlæsningsbøger med en egentlig mening for barnet og ikke bare en nem måde for forældrene at få ro på ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en meget god pointe. Umiddelbart tænker jeg ikke at man som forældre har baggrund nok til at hypnotisér deres børn med bogen, (altså som en professionel) men mere at få dem til at slappe af med en teknik. Altså for børnenes skyld og ikke for forældrenes, altså sådan har jeg det da selv, at hvis min søn har svært ved at finde ro så er det da for hans skyld jeg hjælper ham til at finde ro, fremfor min egen.
   Men grundlæggende så tror jeg nok heller ikke rigtig på hypnose som sådan - ikke i ordets betydning i hvert fald. Jeg tror egentlig kun på at man kan bruge det til at slappe af og finde ro. Personligt vil jeg nok også klart foretrække andre højtlæsningsbøger - det er jeg vidst for stor en bognørd til ikke at gøre, der findes så mange fantastiske af slagsen og jeg vil til enhver tid hellere gå op i den gode historie, og finde andre metoder til at få min søn til at sove. Men jeg tror ikke det er alle der lige ved hvordan de skal gribe det an og til det formål kunne den her bog være et udmærket sted at starte.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig