tirsdag den 20. december 2016

Mit julede læsehjørne og andre julede ting


 
Det sted jeg holder mest af at læse er selvfølgelig i mit hjemmebibliotek. Der har vi en dejlig hvid lædersofa til at stå, og der nyder jeg at sidde og læse. Særligt nu hvor der er jul rundt omkring mig. Lædersofaen er faktisk det første sådan rigtige ’voksen’ møbel jeg købte sammen med min mand og jeg elsker kontrasten af det mørke træ og den cremede hvide læder.

Julen sneg sig lige så stille ind i biblioteksstuen. Først med et juleagtigt landskab på vores spisebord. Så med et fin juletog – og nu med juletræet der venter på at blive pyntet sådan for alvor. 


Jeg ynder også ofte at bruge gaver jeg har pakket ind og skal give væk juleaften som ekstra julepynt. Det er lidt fjollet og giver lidt stress når personerne kommer på besøg, for så skal jeg skynde mig at gemme dem, men jeg synes det er vildt hyggeligt. Jeg elsker at give gaver, og ikke mindst finde dem. Og jeg glædes over at tænke på at andre åbner dem og forhåbentlig bliver glade.

Mit yndlingsjulepynt er ikke overraskende hjorte eller krondyr og juletræer. Jeg er faktisk ikke så meget til nisser – jeg ved ikke helt hvorfor, måske fordi vi ikke rigtig har ’dyrket’ nisser eller julemanden, da jeg var barn. Jeg ynder heller ikke at overpynte i stil med Gertrud Sand, less is more – især fordi det hurtigt kan komme til at se rodet ud, da vi er lidt af nogle rodehoveder indimellem.
Julefilm er et must og på billedet er nogle af dem jeg allerede har set i år. I juledagene skal vi selvfølgelig se Ringenes Herre extended udgaven, og jeg vil tro vi starter første juledag. Første juledag har vi tradition for at ’lege med vores julegaver’ som jeg kalder det. For ideen stammer tilbage fra jeg var barn, hvor jeg stædigt insisterede på at blive hjemme den dag, da jeg havde fået så mange spændende ting at lege med. Dengang kunne jeg ikke få lov at bestemme det, men siden jeg flyttede sammen med min mand har vi faktisk taget os den frihed – og det er nærmest en af vores bedste traditioner. For hvor er det dog hyggeligt bare at være os. Dagene efter går det nemlig løs igen med julefrokoster og familie fødselsdage.

Hvert år til jul må jeg indrømme at jeg sniger mig til at købe to nye kjoler – en ny til juleaften og en ny til nytårsaften. Og jeg troede egentlig at julekjolen i år skulle være den på billedet som jeg købte efter sommerferien, men så var der Black Friday og så røg der lige en kjole eller to – tre ned i kurven. Okay, jeg tror faktisk der røg 6 i kurven, hvis jeg skal være helt ærlig – men jeg er bare så glad for at være tilbage i kjoler efter et år i ventetøj, så jeg er ikke til at styrer. Den på billedet er også gået lidt hen og blevet en ’hverdagskjole’ og så duer den jo ikke. Det er jo klart. 

SHARE:

4 kommentarer

 1. Sikke en god idé med gave-pyntningen! Det må jeg gøre til næste år :-)

  (og så skal man ikke undervurdere glæden ved at finde en skøn kjole ;-))


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er så hyggeligt og det giver mig en bedre grund til at gøre noget ekstra ud af at pynte gaverne. :0) Ellers tror jeg kun de bliver betragtet og værdsat i 1 sekund før papiret bliver flået af. :0)
   (Nej vel?! Det giver meget stor og lidt dyr glæde :0))

   Slet
 2. Åh hvor jeg forstår din trang til at shoppe kjoler! :D
  Ventetøjskjoler er bare slet ikke det samme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, stakkels dig. Jeg købte et minimum af ventetøj og brugte gammeltøj i stedet. Gad ikke bruge penge på det, så ville jeg åbenbart hellere ligne en las. :,) Så ingen penge brugt der, så kunne de jo bruges på kjoler bagefter. :0D

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig