onsdag den 22. februar 2017

Vanvittig skyldig


Vanvittig skyldig

Forfatter: Liane Moriarty
Originalsprog: Engelsk, Truly madly guilty
Genre: Realisme
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Politikens forlag

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret


Sam og Clemen tine lever et skønt, omend travlt, liv: De har to små piger, Sam er lige begyndt på sit drømmejob, og Clementine forbereder sig til den audition, som kan få afgørende betydning for hendes karriere som cellist. Er der noget, de altid kan regne med, så er det hinanden. Men voldsomme og uventede begivenheder indtræffer i løbet af aftenen, og to måneder senere spørger Clementine og Sam stadig sig selv og hinanden, om og om igen: “Hvad nu, hvis vi ikke var taget med?”Liane Moriarty er en af mine favoritforfattere - med god grund. Hun er den bedste i genren efter min mening. Jeg har læst tre af hendes bøger nu og de to andre bøger har begge været på årets top 10 bedste bøger liste. Så jeg var spændt på om den her levede op til mine høje forventninger. Jeg prøvede at starte med at læse bogen langsomt, for ligesom at nyde det mest muligt og reflekterer lidt samtidig, men på et tidspunkt var det fuldstændig umuligt. Jeg måtte bare vide hvad der skete. Og Moriarty skuffede mig ikke - bogen var fuld på højde med de to andre.

Liane Moriarty sætter fokus på moderne problemer såsom karrierer, familier, svær opdagelser,  ægteskaber osv. Hun skriver ikke lyserøde kærlighedshistorier, hun skriver ægte historier. Noget der kunne ske for os alle. Hun minder mig meget om Jojo Moyes, men personligt kan jeg bedre lide Liane Moriartys bøger. Måske fordi hun giver mig mere at tænke over og fordi hun bliver ved med at overraske mig.

Moriarty skriver indlevende personer, hvori man kan finde sig selv eller sine veninder. Hun fylder altid hendes bøger med stor indsigt, samtidig med at man føler at man læser en spændingsroman. Jeg glæder mig enormt meget til at se HBOs filmatisering af hendes bog 'Store små løgne' og ikke mindst til at se hvad Moriarty finder på at skrive om næste gang.


SHARE:

2 kommentarer

 1. Årh, jeg gad virkelig godt læse den bog - men allerhelst på engelsk :)

  Det er forresten en serie, HBO har lavet (ikke en film), og den har allerede haft premiere. Jeg skal se afsnit 2 senere i dag, og jeg glæder mig, for første episode var et hit, synes jeg - også selvom jeg ikke kender historien i forvejen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har næsten også selv lige opdaget den på hbo Nordic, så den skal jeg helt klart have set! Bogen er i hvert fald helt fantastisk.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig