tirsdag den 23. maj 2017

Far fortæl - giv dine erindringer videre
Far fortæl - giv dine erindringer videre

Forfatter: Elma van Vliet
Genre: Fagbog
Målgruppe: Alle
Udgiver: Gads forlag


Bogen fås i mange forskellige variationer. Mormor, morfar, bedstemor, farfar osv.

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaret


Vil du som far gerne fortælle dine børn om dengang, du var lille? Eller vil du gerne vide mere om din egen far, men tid er? Så er dette bogen for dig!  Far fortæl er pakket med spørgsmål, som hjælper hukommelsen på gled, så far kan fortælle om familie, barndom, ungdom og voksenliv


Det er noget nær en genial bog den her! En hel fantastisk gave at give, både sig selv og sine nærmeste.

Så meget information går tabt igennem generationer. Noget man glemmer at spørge om, eller ikke helt formår at sætte ord på. Det gør den her bog for en. Den er genial til også at starte samtaler. At blive klogere på sine forældre eller bedsteforældre - for ja de har rent faktisk haft et liv før man blev født. De har været børn. De har været unge. Og deres verden så i høj grad mere anderledes ud end vores verden i dag.

Jeg tror fuldt og fast på at man kan lærer at fortiden. At man kan lærer af andres fejl før man begår dem selv. Nu taler jeg ikke sådan hverdagsfejl - for nogle skal man begå sig selv, men jeg taler om politik og menneskelighed generelt. Jeg ville elske at have læst min bedstemors beretning om anden verdenskrig, men den kan jeg ikke længere få, det er for sent.

Ideen er at man giver den til sine forældre eller bedsteforældre, eller i mit tilfælde givet den til min mand så han kan skrive oplevelserne til vores søn. Flere af spørgsmålene henvender sig nemlig direkte til barn og forældre forholdet. Læst du højt for mig som barn? osv. Der er selvfølgelig forskel på spørgsmålene man finder i bedsteforældre bogen og forældre bogen. Men begge type bøger har fokus på afsender og modtaget af bogen. Så jeg kunne skrive i en bog til min søn, og samtidig kan jeg give min mor en bog hun skriver til mig, og endnu en - en der står mormor på som hun kan skrive til min søn. Så der er masser af muligheder og helt sikkert også forskellige svar.

Ja, hjernecellerne kommer på overarbejde, men det er nok heller ikke nogen skade til. Og ja, jeg ville nogle stedet have ønsket lidt andre spørgsmål, men jeg havde brug for det spark de her bøger giver for at komme i gang. Og der er ikke nogen der siger at man ikke kan stille alle mulige spørgsmål selv, men det her er som sagt bare et rigtig godt sted og starte. Med min mor sidder vi og snakker om det sammen. Det har jeg også gjort med min mand, men ellers kan man give den til den man ønsker skal fortælle, og så kan de nedskrive erindringer i deres eget tempo og når de levere den tilbage så får man den bedste form for læsning! Hver familie har jo sin egen gode historie, det er bare lige med at finde den.


SHARE:

2 kommentarer

  1. ÅH, jeg må få købt sådan nogle til mine forældre snart! Tak for tip :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh ja, do it. Det er så fantastisk at få den slags historier fra sine forældre.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig