mandag den 30. oktober 2017

Harry Potter og fangen fra Azkaban


Harry Potter og fangen fra Azkaban

Forfatter: J.K. Rowling
Serie: Harry Potter #3
Originalsprog: Engelsk, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Genre: Fantasy
Målgruppe: Alle
Udgiver: Gyldendal


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret


En farlig fange er flygtet fra Azkaban og han skal vise sig at have meget mere med Harry at gøre, end han først tror. Hogwarts får store problemer med sikkerheden og alle må stå sammen mod de mørke kræfter.


Ligesom min anmeldelse af Harry Potter og de vises sten og Harry Potter og hemmelighedernes kammer så anmelder jeg primært min genlæsnings oplevelser af Harry Potter og fangen fra Azkaban, samt denne udgave med Jim Kays smukke illustrationer. Ellers bliver jeg jo aldrig færdig med at rose den serie.

Men ja det er ingen hemmelighed at Harry Potter bøgerne er blandt mine absolut yndlingsbøger nogensinde. Faktisk havde jeg en enorm lang bogtømmermands oplevelse efter jeg læste Harry Potter bøgerne for første gang, for alt andet jeg læste synes at blegne i forhold til de bøger. Jeg havde enormt svært ved (og har sådan set stadigvæk) at finde noget der er lige så fortryllende fantastisk. 

Det slår mig igen under genlæsning; hvordan har J.K. Rowling formået at skrive sådan et mesterværk? Jeg er altid i fuld beundring, både fordi der hverken mangler noget på karakteristikken af det det skønne persongalleri, ej heller mangler der spænding og handling. Og vi vikles ind i de smukkeste og skøreste scener og situationer at det er svært ikke at lade sig rive med. Jeg elsker J.K. Rowlings fantastiske fantasi. 

Det var helt perfekt at jeg valgte at genlæse 'Harry Potter og fangen fra Azkaban' her op til Halloween. Bind 3 er på alle måder dén bog i serien der giver en mest Halloween vipes. 

Det er som om 'Harry Potter og fangen fra Azkaban' deler vandene. Mange synes enten at være helt vild med den eller også så er det ens mindst fortrukne i serien. Personligt var jeg selv neget fascineret af tidvender delen, på trods af at det skaber et stort paradox til serien. For hvorfor fokuserede Voldemort ikke på at komme ind efter en tidsvender? Det synes både mere overkommeligt og samtidig mere sikker en metode. 

Jim Kay giver den igen hele armen og kan ramme plet med alt lige fra det skrøbelige til det mørke og dystre med sine illustrationer. Og ja til tider helt fortryllende udtryk. Jeg er vild med hans udgave af Hogwarts slottet. Det er helt perfekt. 

Det er faktisk helt sjovt at være der, hvor jeg næsten ikke kan vente til at den næste Harry Potter bog udkommer. Det er jo næsten som at være 17 igen. Jeg glæder mig i hvert fald enormt meget til at se hvordan Jim Kay for den næste bog til live med sine magiske illustrationer. Der er nemlig rigtig mange potentielle fantastiske illustrationsmuligheder i næste bog. 
SHARE:

2 kommentarer

  1. Jeg har lige ved bestilt den og glæde mig som er lille barn til at genlæse den. Faktisk var det i lang tid min favorit Harry Potter bog, men nu kan jeg faktisk ikke helst svare på hvilken er min favorit :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, jeg er faktisk også svar skyldig når det kommer til hvilken er min favorit Harry Potter bog. Det kan jeg faktisk slet ikke svare på. De kan alle sammen noget fantastisk.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig