torsdag den 16. november 2017

Jul i andre lande


Jul i andre lande

Forfatter: Sofie Maria Brand
Illustrationer: Rasmus Juul
Genre: Jule fagbog
Målgruppe: Børn (og voksne, da den egner sig godt til højtlæsning)
Udgiver: Gyldendal


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret


Kom med rundt i 24 lande og bliv klogere på hvordan man holder jul forskellige steder i verden.Hør om norske gårdnisser, islandske drillenisser og græske juletrolde. Mød Bedstefar Frost i Rusland og læs om heksen, der kommer med gaver i Italien. Og hvor kommer adventskransen, julekalenderen og juletræet egentlig fra? Alt det og meget mere kan man læse om i JUL I ANDRE LANDE.Bogen indeholder også fortællinger om højtider indenfor de store verdensreligioner; kristendom, islam, jødedom, hinduisme og buddhisme.'Jul i andre lande' er en vældig fin bog. Den er utrolig sjov og lærerig - også for de voksne. Samtidig er det en enorm god måde at få formidlet forskelligheder mellem os mennesker, til vores børn, gennem beskrivelser af hvordan vi hver især har den ene skøre juletradition efter den anden. Bagerst i bogen er der desuden også tekst omkring hvilke andre helligedage, andre religioner fejre hvis, ikke de fejre jul.

Vidste du at man i Polen har en karpe til at svømme rundt i badekarret inden den skal spises? Eller at der foran julemandens kane i Australien ikke er rensdyr, men i stedet hvide kænguruer? Juletraditioner er noget fjollet noget, og hvad der synes naturligt i den ene ende af verden, virker skørt i den anden. Hvilket bare gør det hele forunderligt sjovt at læse, og helt ideel til højtlæsning efter min mening.

Illustrationerne understreger på fineste vis det lidt fjollede i traditionerne og under hvert 'kapitel' er der en lille fakta-box om indbygger tal og en globus om hvor i verden det pågældende land ligger.

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig