mandag den 13. november 2017

Sæsonlæsning - jul


Jul. Peppermynte stokke og hvid varm chokolade. Duften af gran og brændt lys. Glæden ved at finde den helt perfekte gave og pakke den smukt ind. Jul er virkelig noget særligt og jeg dyrker den for alt hvad den er værd. Så ja, jeg starter gerne i god tid, for det jager lidt af november mørket væk.

Tradition tro så skal jeg selvfølgelig også i år læse julebøger op til jul. Jo mere julede stemning bøgerne giver, jo bedre. Min søn er lige blevet 1 1/2 år, så jeg tænker at det er tid til at indføre nogle julehistorier for ham også. Til ham har jeg fundet en kæmpe stak jule billedbøger (fordi jeg har lavet julebøger for Turbine de sidste par år, så har jeg heldigvis en ret god stak), men jeg tænkte også at prøve at læse 'Jul i andre lande' højt for ham og måske 'Vinter i Mumleby' - hvis han har tålmodighed nok til den.

Det med julestemning kan godt være lidt tricky. Jeg har læst min potion af julebøger og de fleste af dem ender altid med at skuffe mig. Nogle af de bedre er disse i hvert fald i genren YA og NA. Dem har jeg faktisk ikke på listen i år og det er nok en fejl, men jeg synes ikke jeg har fundet noget nyt. Politikens forlag udgiver en i år, men den læste sidste år på engelsk - what light hedder den. Den eneste jeg kunne finde var The afterlife of Holly Chase, men jeg ved ikke den lød ikke så juleagtig som den lød mere som en nyfortælling a A Christmas Carol (A Christmas Carol er faktisk indbegrebet af jul, men genfortællinger er meget sjældent det)


Det mest julede stemning findes ofte i de lidt mere 'klichefyldte' kærlighedshistorier. Men de ender ofte med at irritere mig af andre årsager, så i år vil jeg prøve med en novelle for at se om jeg har mere held i de her titler der minder meget om den, nemlig 'Christmas at the beach cafe'. Hvis det ender med at være et hit, så har jeg set at mofibo har nogle lignende i længere udgaver, som jeg kan læse. På mofibo har jeg generelt en lille samling af julebøger som jeg godt kunne finde på at læse hvis humøret lige er til dem i stedet for en af disse.

De to sidste bøger på min liste er Tolkiens julebog, som er en samling fyldt med julehistorier som Tolkien har skrevet til sin børn gennem mange år, hvor han har udgivet sig for at være en julemand.

'Greenglass house' er en middelgrade (mellemtrin?) bog, og den har jeg faktisk villet læse de sidste to år, men aldrig nået til. Så det håber jeg på at jeg gør i år. Den lyder nogle herlig finurlig.

Ja det er seriøs business, at vælge årets julelæsning. Og ja, det lidt jul der er på billedet er faktisk noget jeg regner med at der er min adventskrans i år. Måske. Jeg elsker at den er så enkel. Og da jeg så at de I år endelig havde en god størrelse træer der samtidig er lys, så måtte jeg jo slå til. Jeg har lidt gået med ideen om at lave en adventskrans som en skov i flere år nu. Nu skal jeg bare lige finde ud af om skoven skal have andre ting, som mos, sne eller hvad nu. Eller også skal den bare være så enkel som den er.

Læser du julebøger? Og kan du anbefale noget godt?SHARE:

4 kommentarer

 1. Årh, en hyggelig læseliste - perfekt til december! Min julelæsning bliver 'Let it Snow' og Harry Potter - jeg læser genlæser en HP hver december, og i år er jeg nået til #5 som jeg glæder mig meget til. Derudover skal jeg (gen)læse 'Little Women' med min bogklub.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg elsker jul. 'Let it snow' og Harry Potter - åh, jamen så bliver det jo ikke ret meget bedre. Jeg har også drømt om at læse Little Women hver december, men er endnu ikke kommet videre.

   Slet
 2. Ih, jeg er også på jagt efter gode julebøger, gerne nogle af de lidt kortere. Måske man lige skulle browse Mofibo igennem, jeg går næsten bare og venter på at de laver en fane med juleanbefalinger :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Der ser ud til at være mange gode julebøger på mofibo. Jeg har spottet et par stykker jeg overvejer at tilføje - også som lydbog!

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig