mandag den 29. oktober 2018

The Secret GardenThe Secret Garden

Forfatter: Frances Hodgson Burnett
Illustrationer: Minalima
Genre: Klassiker
Målgruppe: Børn og voksne

Bogen findes på dansk


Tak til plusbog.dk for anmeldereksemplaret


After tragedy leaves Mary Lennox orphaned, the bratty ten-year-old British girl is sent from her home in India to Yorkshire, to live with Archibald Craven, a distant uncle whom she has never met. At first, life in the isolated Misselthwaite Manor is as cold and desolate as the bleak moor outside her window. Then Mary learns the story of the late Mrs. Craven, the estate’s mistress, who spent hours in a walled garden tending to her roses. Mrs. Craven died after an accident in the garden, and her forlorn husband forbid anyone to enter it again, locking it and burying the key. The tale piques Mary’s curiosity and inspires her to find this secret garden, a search that introduces her to new friends, including a robin redbreast; Dickson, a twelve-year-old boy with a kindness to animals; and Colin, her secluded sickly first-cousin. Spending time in the garden transforms Mary and Colin and ultimately, life at Misselthwaite Manor itself.
Jeg er helt sikker på at jeg vil tage den her historie frem mange gange fremover, og lade mig heale gennem dens smukke ord og smukke fortælling.Sådan slutter jeg sidste gang jeg anmeldte The Secret Garden (du kan læse den anmeldelse lige her) og for nyligt følte jeg, at det var tid til at læse den igen. Grunden til jeg anmelder den igen også - hvilket jeg ikke altid gør med genlæsninger - er at jeg har læst den her vanvittig smukke udgave, som bare giver en helt anden og faktisk endnu smukkere læseoplevelse. Ja, det skulle man ikke tro var muligt, for The Secret Garden, er sådan en fin og smuk fortælling i sig selv.

At genlæse The Secret Garden var faktisk ligeså effektfuld, som første gang jeg læste historien. Lige så magisk. Jeg har før tit tænkt på at The Secret Garden kan det, som mange fantasy bøger formår. Det med at man opdager en helt ny verden, i dette tilfælde en hemmelig have. Opdagelsen åbner op for en større og rigere verden end den man kendte. Hvilket i sidste ende både fungere healende og udviklende.

Selvom historien ikke har det store plot, så er den imidlertidig meget karakterdreven og så er den skrevet så smuk, at man nyder at den er langsom. Derfor er det heller ikke en bog der bør læses for forhastet. For ellers får man slet ikke oplevelsen med. Hvis man kommer helt ned og mærker barneglæden og føler opdagelserne på egen krop, så er man på rette vej.

Det føles også som om Minalima er blevet inspireret af historien, for de interaktive elementer, som breve og fold-ud kort, er om end endnu finere end de plejer at lave dem med deres andre illustrerede børneklassikkere. Det er lidt som om de har lagt vægt på, at elementerne i sig selv skulle være hvor man opdager noget. Det tilføjer virkelig noget fint til læseoplevelsen med de interaktive elementer og med de fine detaljeret illustrationer der er strøet rundt omkring.

Den her udgave bliver helt sikkert den jeg kommer til at læse højt for min søn - men det må vente lidt, for han skal lige lære lidt engelsk først.


SHARE:

2 kommentarer

 1. Åh kan slet ikke vente til jeg får fat i denne smukke version af The Secret Garden også er jeg også helt vild med MinaLima. Jeg har dog aldrig læst bogen kun set filmen som elsker! Har rigtig gode barndomsminder om historien og alle de forskellige elementer så glæder mig til at læse om de minder om hinanden. Har du nogensinde set filmen?
  M.v.h. Malene Erika

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg har faktisk aldrig set filmen. Det må jeg tage at gøre! Det kan kun være være fantastisk tænker jeg!

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig