søndag den 25. november 2018

5 minutters eventyr
5 minutters eventyr (over 30 kendte eventyr og fortællinger)

Forfatter: Peter Gotthardt
Illustratorer: Bente Bech og Sussi Bech
Genre: Billedbog med eventyr
Målgruppe: Børn og deres voksne
Udgiver: Forlaget Alvilda


Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret


"Der var engang …"
Sådan starter mange af de fantastiske eventyr, vi alle kender og holder af. I denne bog er der udvalgt 32 af de allerbedste – og de er tilpasset, så de kun tager 5 minutter at læse op for de mindste! Oplagt som godnathistorie eller til en kort hyggestund i løbet af dagen.Det er efterhånden ikke den helt store nyhed at jo tidligere børn kommer til at læse (eller får læst højt for) - og jo mere - desto bedre klare de sig rent sprogligt når de bliver ældre. Men der er rigtig mange forældre der ikke helt føler de kan få presset læsning ind i dagligdagen - på trods af alle de gode fordele det har for deres børn og samværet med dem. Det er synd, at folk har det sådan, for det kræver faktisk ikke ret meget. Og selvfølgelig kan man læse hver dag - også i en travl hverdag, for der findes masser af bøger som ikke tager ret langt tid at læse og er illustreret så fint at børn elsker at kigge i dem.

5 minutters eventyr er en af den slags bøger. Det tager nemlig kun fem minutter at læse en af Peter Gotthards nyskrevne udgaver af de gamle klassiske eventyr. Så det burde man sagtens kunne nå - måske lige før sengetid, og der er chance for at de mest utålmodige børn har tid til at lytte efter. Det vil også virkelig være godt for dem at indøve allerede helt fra små - særligt med henblik på at de bliver skoleklar.

Peter Gotthard har ikke lavet en nyfortolkning - altså er de klassiske eventyr fuldstændig som vi måske selv husker dem fra vores egen barndom. Det Peter Gotthard til gengæld har gjort er at skrive historierne i et mere moderne sprog og skrive dem så korte som muligt uden at ændre ved historierne. Det synes jeg han har lykkes rigtig flot med.

Der er over 30 af de klassiske eventyr og herhjemme er vi rigtig glad for den. Jeg især. For jeg voksede op med de gamle klassiske eventyr af Brødrene Grimm og H.C. Andersen og det er noget jeg rigtig gerne vil give videre til min søn. Han er stadig alt for utålmodig til at få læst tekst højt - han er kun 2 1/2 - men så gør vi til gengæld det at vi snakker lidt om billederne og jeg fortæller lidt om det kender fra eventyret uden at læse teksten slavisk. Nogle gange er der tid til at læse lidt andre gange snakker vi om hvad tingene på billederne er i stedet. Det er ikke så vigtigt, det vigtigste er at man får talt med sin barn og givet så mange ord videre som muligt.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig