fredag den 4. januar 2019

2019 bogudfordringer


Jeg tror jeg holder fast i at jeg skal læse minimum 40 bøger i 2019. Det gjorde jeg også sidste år og endte med at læse 120 i alt. Jeg vil gerne se om jeg kan nøjes med 100 stk. i år, fordi jeg gerne vil bruge tid på at skrive også, men jeg ved at hvis jeg sætter målet til 100 stk. så stikker det bare helt af for mig og så ender jeg på 200 læste bøger. Ja, det er ulogisk, men det siger min erfaring mig altså bare.

Det jeg især elsker ved de her bogudfordringer er at de minder mig om de ting jeg gerne vil. For det kan man altså godt glemme - især hvis man er forvirrede mig. Og en af de ting jeg i mange år gerne har villet, men hele tiden glemmer pga. nye skinnende bøger, er at genlæse Ringenes Herre - og jeg har faktisk aldrig læst dem på originalsprog - yes shame(!) - så det er et stort must for mig at gøre i år.

Jeg er også fast besluttet på at læse hele Outlander-serien, men det tog mig et halvt år at komme igennem Dragonfly in Amber - primært fordi jeg hele tiden har behov for at læse andre boger, som anmeldereksemplarer / arbejdsrelaterede bøger og så ligger Outlander lidt stille i nogle perioder, desværre. Så jeg vil ikke skyde for højt, så jeg vil bare satse på at få læst minimum to i serien i år.

Jeg elskede sidste års hovsa udfordring, hvor jeg stille 10 bøger op som jeg gerne ville nå at læse i løbet af året og det gik super godt. Det var en god måde for mig at komme i gang med bøger som måske normalt vil kræve lidt tilløb og i værste fald ikke nå til. Så det vil jeg også gerne gøre i år.
Så her er hvordan dette års boglige udfordringer ser ud:


Læs 40 bøger

Genlæse Lord of the Rings

Læs Diana Gabaldons Voyager og Drums of Autumn


Ti jeg vil læse i år:


En bog af Roshani Chokshi (jeg elsker at følge hende på instagram)

The King's Curse af Philippa Gregory (nu må jeg altså snart læse slutningen på den her skønne serie)

Neil Gaimans The Sandman omnibus 1 (fordi jeg har villet læse den i evigheder)

En biografi af Tolkien (same)

Middlemarch af George Eliot (same)

Little Women af Louisa M Alcott (same)

Snigmorderens lærling af Robin Hobb (har jeg lovet min mand at læse)

A Sky Painted Gold af Laura Wood (alt ved den lyder som lige noget for mig)

Noget af Celeste Ng (Jeg elskede små påsatte brande, så jeg vil helt sikkert gerne læse mere fra hendes hånd)

The Essex Serpent af Sarah Perry (Magisk realisme og historisk mixet sammen plus al hypen omkring bogen gør at nu må jeg altså få den læst)
Du kan altid løbende følge med i hvordan det går med mine udfordringer under fanen udfordringer - der vil du også kunne finde alle mine gamle.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Lyder som nogle gode mål / ønsker - jeg vil glæde mig til at følge med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde, og jeg kan kun sige i lige måde. Jeg glæder mig til at se hvad du finder på i 2019!

   Slet
 2. Kan godt lide idéen med de 10 bøger. Jeg sætter også altid min læseudfordring til et langt lavere antal end jeg reelt når, men det passer også bedre for mig :-) Måske skulle jeg kigge hylderne igennem og lave min egen 10 bogs udfordring

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg gør faktisk altid det samme også. Jeg starter altid med at sætte læsetallet lavt og så hæver jeg det løbende, ved ikke helt hvorfor, så egentlig er antallet ikke så vigtig for mig. De andre udfordringer er helt sikkert de sjoveste og dem jeg føler jeg får rigtig meget ud af. Og tak, ja jeg bruge 10 bøger udfordringen sidste år med stor succes - nogle gange kan jeg godt glemme at jeg helt vildt gerne vil læse en bestemt bog, fordi den ene bog tager den anden, og det var sådan en god følelse sidste år, fordi jeg kom hele vejen omkring listen og fik endelig læst nogle forfatterskaber jeg havde haft ønsket om at læse længe. Du må endelig skrive og sige om du har fået lavet en 10 bøger liste - og om hvordan det går med den.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig