tirsdag den 22. januar 2019

The Archive of Magic: Explore the Film Wizardry of Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald


The Archive of Magic: Explore the Film Wizardry of Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Forfatter: Signe Bergstrom
Designet af: Minalima
Genre: Fagbog bag Fantastiske skabninger filmen
Målgruppe: Fans af filmene eller J.K. Rowlings troldsmands univers


Bogen fås endnu ikke på dansk

Tak til plusbog.dk for anmeldereksemplaretIn The Archive of Magic, and exciting full-colour companion volume to Fantastic Beasts: The Crime of Grindelwald, readers are transfported behindd the scenes of J. K. Rowlin's Wizarding World. Brimming with filmmaking secrets, behind the scene photography, and stories from the cast and crew, this keepsake treasury features several removable facsimile reproductions of props and other materials from the movie, along with some other special effect, for a truly fantastic experience.


Det giver nok sig selv hvorfor jeg elsker den her bog. For den handler om design og det at skabe en magisk verden. Begge dele har jeg en stor kærlighed til. Det er en fornøjelse at bladre i denne smukke fagbog om hvordan holdet bag fantastiske skabninger har været med til at sætte deres præg på filmen. En film jeg personlig var virkelig glad for.

Mange bliver ved med at sammenligne Fantastiske Skabninger med Harry Potter - måske på bekostning af at se Fantastiske Skabninger for dens egne kvaliteter. Og helt sikkert til deres egen skuffelse. Fantastiske skabninger er en hel anden slags film, men ja, selve troldmandsverdenen er den samme, men bare på en anden måde end vi før har set den. Især nå man bladre i The Archive of Magic, bliver man klar over at den magiske verden i Fantastiske Skabninger er lige så rig som i Harry Potter - og man får den dér fornemmelse som jeg elsker ved Fantastiske Skabninger. At der er mere ... der er mere end Harry Potter og hans verden.

Detaljerne er utrolig gennemført i bogen og da det er MinaLima der har sat bogen op, der også har været grafikerne bag alt grafisk design i filmene - både fantastiske skabninger og Harry Potter filmene, så kan man ane det fine genbrug der går igen i bogen. Jeg elsker især de mere eller mindre interaktive elementer, f.eks. postkortet fra Paris eller avisudklippene og plakaterne. Jeg elsker at læse om og se billeder af al den tankevirksomhed der har været bag et set eller en karakters kostume. Der er både kommentarer fra Jude Law - hans tanker om Dumbledore - og mange af de andre skuespillere - der er kommentarer fra David Yates og et par enkelte fra JK Rowling selv. Men derudover er der også en del kommentarer fra designere og filmfolk bag kameraet, som i lige så høj grad skaber filmene. Alle kommentarer er med til at underbygge en forståelse af at alle har været med til at opbygge den magi vi er så privilegerede at se på skærmen og som vi snart kan få lov at gense igen og igen.

Jeg forstår bedre nogle af alle de valg der er taget, og som jeg ellers har kigget tilbage på med underen - f.eks. Jude Laws tøjvalg som Dumbledore og Tinas - som jeg synes var alt for firkantet i filmen, men jeg forstår bedre hvorfor de har valgt som de har valgt.

Der er virkelig bare noget evigt fint i at se hvordan et hold af mennesker sammen kan være med til at skabe en hel magisk verden som vi andre for en stund kan leve os ind i og blive opslugt af.SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig