onsdag den 15. maj 2019

Hansel and GretelHansel and Gretel

Forfatter: Neil Gaiman
Illustrator: Lorenzo Mattoti
Genre: Eventyr (genfortalte gamle folkeeventyr) / Graphic Novel
Målgruppe: Alle

Bogen fås på dansk hos forlaget Høst og søn

Neil Gaiman and Lorenzo Mattoti both remember the horror and fascination with which they read the Grimm Brothers' "Hansel and Gretel." The writer and the artist now join forces for a brilliant reimagining of one of humanity's most enduring tales. Be brave, be bold, and keep your wits about you-

Dette er Neil Gaimans genfortælling om eventyret Hans og Grete. Det er hans version af den gamle Grimm fortælling. Jeg elsker personligt når Neil Gaiman går ind og genfortæller de gamle eventyr som han f.eks. gjorde det med Tornerose. Hans genfortælling ligger tæt op af og er ret så tro mod de gamle eventyr men han formår at gøre det til hans egen med hans skønne prosa og de her vidunderlige stemningsfulde illustrationer der kun understreger Gaimans stemme og stil.

Der var ikke så meget wow i Hans og Grete historien her som der var i Tornerose historien. Der var der meget mere at hente, men det lille eventyr er uden tvivl værd at læse. Og der er da ingen tvivl om at jeg foretrækker Gaimans historie frem for Grimms. Er det ikke utroligt faktisk? Så gamle nogle historier der har overlevet så mange år; de kan jo noget helt særligt. Gaiman gør så det at han tager det særlige og unikke og gør det endnu bedre og skarpere. Jeg er fan og håber at læse mange flere Gaiman eventyr genfortællinger i fremtiden.SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig