fredag den 4. oktober 2019

SkovråSkovrå

Forfatter: Astrid B. Z. Madsen
Genre: Fantasy, paranormal, kærlighed
Målgruppe: YA og opefter
Udgiver: Peoples Press

Skovrå er en enkeltstående historie, men der er mulighed for at den kan fortsætte i en eventuelt bind 2, hvis det er planen. 


Hvor langt ind i mørket vil man gå for én, man lige har mødt? Nordpå. Langt væk. Afskåret fra civilisationen ... Sådan føles det, da 16-årige Cas flytter til byen Granhjem. Men måske er det meget godt at få visket tavlen ren. Nyt liv, og alt det der. På gymnasiet i Granhjem møder han Sara. Det er et held, at han er færdig med piger. Især de hemmelighedsfulde og utilregnelige af slagsen. Eller er han? 


Skovrå var en utrolig interessant læseoplevelse. Det var på mange måder klassisk YA og så alligevel slet ikke. Jeg tror det især skyldes skrivestilen som føles meget unik og frisk i forhold til hvad der ellers findes på markedet.

Jeg elskede især bogens stemning og beskrivelse af skoven der bare var en pulserende masse, som bare fyldte mere og mere, og som kun blev mere og mere dyster og mystisk. Skovens rolle i bogen gav desuden en ret interessant vinkel i betragtningen af klimadebatterne i øjeblikket. Hvilket var meget forfriskende. 

Cas var en interessant og spændende hovedperson at følge og han føles helt igennem ægte - det gjorde alle personerne generelt i bogen. Men Cas mindende mig meget om hvordan det var at være teenager, hvilket er skønt når bøger kan minde en om perioder om ens liv, for det gør oplevelsen mere ægte og dybere.

Personligt kunne jeg godt have brugt, at der var blevet givet mere plads til kærlighedshistorien. Jeg kunne godt have brugt, at mærke Cas og Sara lidt mere. Ikke fordi der skulle være mindre af nogen af det andet, tværtimod fungerede det til perfektion, men hvis bogen lige havde været 50 sider længere, så kunne Cas og Saras forhold virkelig have fået luft under vingerne. Og så havde vi følt endnu mere med dem som par og det kunne have givet rigtig meget til historien. 

Skovrå var alt i alt en imponerende flot debut af Astrid B. Z. Madsen. Man havde en fornemmelse af at hun styrrede historien med hård og sikker hånd, uden dog overhovedet at bemærke hendes tilstedeværelse under læsningen, hvilket også kun ville have forstyrret læseoplevelsen. Så jeg glæder mig personligt til at se meget mere fra hendes hånd.SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig