fredag den 8. november 2019

Valhalla i nye hænder
Valhalla i nye hænder

Bidragere: Peter Madsen, Jussi Adler-Olsen, Flemming Andersen, Natalia Batista, Peter Becher Damkjær, Martin Bigum, Benni Bødker, Thierry Capezzone , Ole Comoll, Morten Dürr, Johan Egerkrans, Sara B. Elfgren, Bjørk Mathias Friis, Måns Gahrton, Konrad Nuka Godtfredsen, Bo Green Jensen, Bjarne Hansen, Morten Hesseldahl, Bjarni Henriksson, Lars Horneman, Christian Højgaard, Line Høj Høstrup, Haakon W. Isachsen, Lars Jakobsen, John S. Jamtli, Clara Lucie Jetsmark, Daan Jippes, Karl Johnsson, Peter Kielland-Brandt, Dan R. Knudsen, Henning Kure, Tormod Løkling, Jan Lööf, Arild Midthun, Ingo Milton, John Kenn Mortensen, Søren Mosdal, Karsten Mungo Madsen, Bjørn Ousland, Ole Pihl, Henrik Rehr, Terkel Risbjerg, Niels Roland, Rune Ryberg, Claus Rye Schierbeck, Per Sanderhage, Palle Schmidt, Mårdøn Smet, Jan Solheim, Erling Stenby, Eva Stenby Carlsen, Patrick Steptoe, StineStregen, Karoline Stjernfelt, Tore Strand Olsen, Thomas Thorhauge, Johan Unenge, Per Vadmand, Lisbeth Valgreen, Anders Westerberg, Pia Christensen, Carsten Søndergaard
Serie: Valhalla #0,5
Genre: Tegneserie - nordisk mytologi
Målgruppe: Børn, unge og voksne - fans af Valhalla tegneserierne
Udgiver: Carlsen

Tak til forlaget Carlsen for anmeldereksemplaret


Den store danske tegneserieklassiker Valhalla fylder 40 år, og det fejres af en lang række danske og internationale tegneserieskabere i et overflødighedshorn af en jubilæumsbog - som har fået titlen VALHALLA I NYE HÆNDER.


Valhalla i nye hænder er et helt igennem herligt hyldest album. Det er et overflødighedshorn af små Valhalla værker af nogle af Danmarks dygtigste kunstnere. De fylder en op med indtryk - kunstnerne og det er virkelig fantastisk at se så mange samlet på et sted og se hvad de hver især er kommet på af bidrag. Ideer er der masser af og ikke to bidrag er ens. De fleste bidrag er nye små korte historier fortalt i tegneseriestriber, men der er også illustrationer, en Valhalla quiz og et par tekster. 

Mit første møde med Valhalla tegneserierne var i en af folkeskolens mellemtrin klasser og jeg var fuldstændig solgt på både historierne, men især også illustrationsstilen og jeg tror jeg læste alle dengang og jeg har siden også genlæst dem med stor fornøjelse. De er virkelig skønne de tegneserier og en virkelig fin kontrast til Marvels udgave af de nordiske guder. 

Valhalla tegneserierne er indtil videre det største danske tegneserieværk til dato og som også er nået længere ud i verden med fin succes og derfor er det da også helt på sin plads, at det skal have et hyldest album - og ud over de mange flotte bidrag så fortæller albummet også hvordan Valhalla tegneserierne kom til at se dagens lys. 

Alt i alt en virkelig skøn udgivelse og hvis du kommer på bogforum, så er der allerede flere programpunkter med Valhalla og Peter Madsen, som er værd at tage til.


SHARE:

1 kommentar

  1. Den er fluks røget på juleønskelisten :)


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig