tirsdag den 16. marts 2021

Midnatssol

 Midnatssol

Forfatter: Stephenie Meyer

Serie: Twilight #5

Originalsprog: Engelsk, 'Midnight sun'

Målgruppe: Alle der elsker Twilight

Genre: Paranormal romance

Udgiver: Carlsen Puls


Tak til Carlsen Puls for anmeldereksemplaretThis unforgettable tale as told through Edward's eyes takes on a new and decidedly dark twist. Meeting Bella is both the most unnerving and intriguing event he has experienced in all his years as a vampire. As we learn more fascinating details about Edward's past and the complexity of his inner thoughts, we understand why this is the defining struggle of his life. How can he justify following his heart if it means leading Bella into danger?

For 10 år siden blev Stephenie Meyers første kladde-kapitler af Twilight historien set fra Edwards synspunkt lækket, og siden har fans drømt og håbet om den her historie - der igen blev udsat af Meyer da EL James skrev Fifty Shades of Grey fra Christian Greys synsvinkel. Hun havde vidst følt sig rigeligt kopieret af EL James i forvejen. 

Der for 10 år siden besluttede Meyer at ligge den ufærdige roman op på sin hjemmeside, og dengang læste jeg siderne - og har dem stadig i dag i papir-form. (Jeg gemmer på alt). Twilight kritikere har været hurtigt ude og sige, at bogen er fuldstændig ligegyldig - for sent at komme med - at verden er en anden i dag og det er tid til at se fremad. Well... nu er jeg jo selv en meget nostalgisk person, så lad mig starte med at slå fast: Jeg nød virkelig at læse Twilight fra Edwards synspunkt. 

Det er den nøjagtig den samme historie - bare fra Edwards synspunkt, men der er nogle enkelte forskelle. Scener som vi ikke havde i det oprindelige Twilight - og til forskel for Bella, som var en meget åben karakter - ligesom Harry Potter (altså en person som ikke får alt for mange karaktertræk, så læseren derved kan ligge sine egne nemmere oveni) - så er Edward en enormt tænkende individ. (Hvilket giver rigtig meget mening). Så bogen er fyldt med tusindvis af Edward-tanker, observationer og betragtninger - og ikke mindst også andres tanker, som Edward jo selvfølgelig kan høre. 

Det er ret interessant at se Bella fra Edwards øjne og det er fedt at mærke den forelskelse mellem dem fra Edwards side. Stephenie Meyer er på alle måder en mester til at skrive historier, både i dag og da hun startede Twilight-sagaen. 

Så jeg sidder faktisk tilbage og håber på at Stephenie Meyer skriver alle fire Twilight bind fra Edwards synsvinkel - selvom jeg bestemt ikke tror hun gør det, for hun får så meget hate fra folk omkring de bøger og hun virker til at stoppe hver gang. The Host havde hun fx planer om at lave til en trilogi, men så fik hun massiv kritik for den og det samme skete med hendes agtens-serie og det tog hende alligevel 10 år om at skrive den her. Det er super ærgerligt, for hun er noget så utrolig dygtig og jeg hader at folk har så stort behov for at kritiser alt hvad hun laver, for hun glæder millioner med sine historier. (Nå, sky, for rant, jeg synes bare det er uretfærdigt og jeg har det svært med uretfærdighed, selvom det findes der en hel del af I know)

Anyway, hvis du var fan af Twilight-sagaen så er 'Midnatssol' helt sikkert noget for dig. 
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig