onsdag den 22. december 2021

Undervejs - erindringer 1940 - 1972


 Undervejs- erindringer 1940 - 1972

Forfatter: Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty

Genre: Biografi/erindringer

Målgruppe: Voksne

Udgiver: Politikens forlag


Tak til Bog & ide for anmeldereksemplaret (reklame/anmeldereksemplar)HVEM VAR DEN UNGE KVINDE, som i sørgedragt en frysende kold dag i januar 1972 trådte ud på balkonen på Christiansborg Slot for at blive udråbt til Danmarks næste regent? Det spørgsmål har været omdrejningspunkt for en række bevægende samtaler mellem Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Tom Buk-Swienty.


Der kom rigtig mange bøger om dronningen på bogmarkedet i anledningen af Dronningens 50-års regeringsjubilæum og efter et hurtigt øjekast, så Undervej ud til at være dén bog der vil have mest at byde ind med. 

Jeg har efterhånden en hel samling af historiske bøger og biografier af de danske kongelige både de for længst afdøde og de nulevende. Det fascinerer mig - den danske historie og hvordan det må være at have så central en rolle i det. Så det siger sig selv at jeg virkelig nød denne erindringsbog. 

Bogen tager udgangspunkt i årene før dronningen blev regent - fra sin tid som barn - med tanker og minder om hvordan det var at leve i en kongefamilie i hverdagen og højtider - til tiden kort før hendes far døde og hun selv blev regent. Alt sammen fortalt af dronningen selv til Tom Buk-Swienty.
Under læsning holde jeg mest af at læse om de gange dronningen refererede til kongehusets historie, indblikket i hendes barndom og ikke mindst ungdoms år. Jeg synes også det var virkelig spændende at læse om hendes møde med Henri og om tiden før hun blev regent. Så ja basically så elskede jeg det hele ved bogen.

Det er sjovt hvad det er, men på en eller anden måde så er det virkelig svært ikke at holde af vores alle sammens dronning. Man mærker uden tvivl nærværet teksten igennem - helt sikkert takket være Tom Buk-Swientys redigering. Han lader dronningen tale direkte til os og redigeret spørgsmålene ud så det på den måde virker til at hun fortæller os det selv mens vi læser. Det virker super godt.

Bogen er helt perfekt til dem der kalder sig royalist, er historieinteresseret eller omkring samme alder som dronningen, som helt sikkert ville kunne spejle noget af deres egen barndom i fortællingen - også selvom man ikke selv er af kongeligt blod. SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig