torsdag den 14. april 2022

Renegades serien

 


Renegades serien 

Forfatter: Marissa Meyer

Trilogi: Renegades, Archenemies & Supernova

Genre: Superhelte historie (fantasy)

Målgruppe: Unge og opefter

Fås ikke på dansk


Secret Identities. Extraordinary Powers. She wants vengeance. He wants justice.

The Renegades are a syndicate of prodigies — humans with extraordinary abilities — who emerged from the ruins of a crumbled society and established peace and order where chaos reigned. As champions of justice, they remain a symbol of hope and courage to everyone... except the villains they once overthrew.

Nova has a reason to hate the Renegades, and she is on a mission for vengeance. As she gets closer to her target, she meets Adrian, a Renegade boy who believes in justice — and in Nova. But Nova's allegiance is to a villain who has the power to end them both.


Jeg var ret vild med præmissen for den her serie af Marissa Meyer som er en kærlighedshistorie en superhelt og en superskurk. I de ældre superhelte film var der typisk altid en love interest som på en eller anden måde altid kom i klemme imellem skurken og helten, så på den måde var det super forfriskende at vi her havde en loveinterest mellem en helt og en skurk. Skurk er selvfølgelig så meget sagt men den starter da med at Nova forsøger at slå helten over alle helte ihjel, så helt hvid og rosenrød er skurken Nova i hvert fald ikke. Men hendes grundlag er lidt mere gråzonet end hvad man forventer af skurke, men heldigvis arbejder serien her i gråzoner og ikke rendyrket good vs evil. 

Det starter ret godt. Nova går undercover for at få ram på heltene som hun mener er blevet for styrende i forhold til befolkningens frievilje. Og vores helt Adrian har også sin helt egen hemmelige identitet hvilket tilføjer historien mere kompleksitet og gør den mere interessant. Men samtidig føler jeg også at det åbnede op for flere muligheder end der egentlig blev brugt igennem serien. Særligt i den sidste bog. Generelt føles historien her som om den godt kunne have fyldt to bøger mere for virkelig at have udspillet sit fulde potentiale. Forventningerne bliver nemlig aldrig rigtig helt indfriet. 

Genrelt er Marissa Meyer ellers ret god til at tænke ud af boxen i starten og man bliven virkelig revet med af en indlevende actionfyldt handling. MEN hvor blev kærlighedshistorien af? Den er jo nærmest ikke eksisterende. Okay, der er lidt, men det er ikke meget og da hele præmissen faktisk er en superhelte kærlighedshistorie så fylder kærlighedshistorien alt for lidt i det billede til at det indfrier de forventninger som er blevet stillet op for bogen. 

Slutningen på hele serien kommer ikke som den aller største overraskelse, det kunne næsten kun havde været sådan det ville blive, hvilket selvfølgelig er lidt skuffende at der ikke er tænkt mere ud af boxen på det område, når nu der er blevet gjort det i så mange andre henseende. Men generelt så er det faktisk bog-seriens største kritikpunkt, at den havde meget mere potentiale, ikke kun i forhold til kærlighedshistorien men hele helte og skurke problematikken. 

Jeg elsker virkelig Marissa Meyers skrivestil og hendes evne til at gøre historien og karakterne levende og det er da også den der har fået mig til at flyve igennem serien uden at være alt for utilfreds med dem men det ærger mig stadig over hvor episk bog-serien kunne have været.


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig