torsdag den 7. juli 2011

Review - Aprilynne Pikes Fairy serie

Wings bogserien handler om en teenage pige ved navn Laurel, der pludselig begynder at gro blomsterblade ud af ryggen, så de ligner vinger. Hun troede hun var en helt almindelig pige, men stille og rolig finder hun ud af at det er hun absolut ikke, sammen med sin ven David. Sammen finder de ud af at hun er en fairy (må næsten være oversat til fe på dansk), og de finder ud af at hun er placeret i menneskets verden for at beskytte indgangen til feernes land, Avalon.Tamani er også en fe og han har svoret at han vil beskytte hende for altid og han er hendes sjæleven.
Ligenu ser det også ud til der vil blive lavet en film omkring den første bog i 2014, men meget kan jo stadig nå at ændre sig i filmverdenen.


Forfatteren Aprilynne Pike forklarer det nok bedre selv, som i kan høre her:
(Så kan jeg konsentere mig om at kommentere på det)
Bog 1 - Wings
Det bedste ved bogen:
Man fornemmer at forfatteren virkelig har gennemtænkt situationen med en fe i menneskets verden. Hun formår at fortælle det på en meget spiselig måde.

Det værste ved bogen:
Som udgangspunkt er der ikke noget der toppe som det mest dårlige. Så det må jo siges at være generelt meget positivt.

Bog 2 - Spells
Det bedste ved bogen:
Dejligt med masser af Fairy stuff.. dejligt at kunne få lov til at leve sig ind i verdenen og få lært Tamani bedre at kende. Dejligt med de steder hvor der er noget intensitet, kunne der godt bruges meget mere af.

Man får fornemmelsen af at hun er ved at tage sin nye verden til sig. (Hvilket jeg så synes falder totalt til jorden i slutningen af bogen igen)


Det værste ved bogen:
Klichen med den solbrillede mørkklædte kvinde, der virker totalt malplaceret og for mig unødvendig i en verden med så mange andre muligheder.

Forældrene til Laurel virker vildt unaturlige.
Bog 3 - Illussions
Jeg lige læst Illussions færdig, den udkom her i foråret.

Det bedste ved bogen:
Den er som de andre to forrige bøger rigtig behageligt skrevet.

Det værste ved bogen:
Tænker straks: Helt ærlig... endnu et Twilight flip “I love both guyes at the same time”, det er lidt synd, for i Twilight er det virkelig gjort på en rigtig god måde, som den her bog slet ikke kan leve op til.

Jeg sidder hele tiden i 3’eren og håber på mere fairy stuff.. i stedet for kan den egentlig bare betegnes som en almindelig hverdags teenage bog.

Forældrene opføre sig bestemt ikke mere naturligt i den her bog.


Her kan du se traileren til illussions, men hvis du ikke har læst 1'eren og 2'eren og ikke vil vide noget om hvad der foregår, så skal du IKKE se denne trailer.
For bog 1-3: K K K K = Kompetent


Bog 4
Da 3’eren udkom i år, må vi nok vente på bog 4 og slutningen til næste år.
Hun skriver selv på hendes blog at hun er helt vild med den fantastisk slutning hun har lavet på serien, så det bliver jo spændende. Især at se hvilken fyr hun ender med til sidst.


De er endnu ikke udgivet på dansk, men kan fåes på engelsk på Amazon.co.uk
Se mere på: Hendes blog http://apparentlyaprilynne.blogspot.com/ eller hjemmesiden http://www.aprilynnepike.com/
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig