søndag den 27. november 2011

Blue Blood review

I 2007 udgave Melissa de la Cruz Blue Bloods en ny vampyrserie af samme navn. Siden er der blevet udgivet følgende:

Masquerade
Revelations
The Van Alen Legacy
Key to the repository (short story)
Misguided Angel
Bloody Valentine (short story)
Lost in Time


Historien handler om New Yorks overklasse der stortset også er overbefolkede af vampyrer. Forfatteren har prøvet at ramme en tone der er blanding af Twilight møder Gossip Girl.

Vi følger Schuyler som ikke kan huske noget tidligere liv som vampyr, hvilket andre af de unge begynder at kunne. Mimi og Bliss, som vi også følger, går på samme skole som Schuyler. Mimis hotte tvillingebror Jack, begynder nu også at vise interesse over for Schuyler. Samtidig begynder en gammel trussel - the silver bloods at røre på sig igen.

Blue Bloods serien har nogle utrolige flotte covers. Kapitlerne er utrolig korte og er derfor nemme at fortære. Tonen er overfladisk og let. Så alt i alt en behagelig bog at komme igennem, når man får brug for at leve sig ind i en anden verden.

Mit største problem med serien er at der er 3 forskellige historier, fordi der er 3 forskellige hovedpersoner: Schuyler, Mimi og Bliss. Af den grund får man ikke rigtig lov til at komme i dybden af nogen af karaktererne. Personligt faldt jeg lidt i søvn når jeg læste Mimi og Bliss' historier og kun ventede på at komme videre så jeg kunne læse mere om Schuyler. Og ikke mindst om Schuyler og Jack. Så det får bøgerne til at virke utrolig langtrukket, selvom vi får nogle korte kapitler. Men Mimis og Bliss' historie er bare ikke så spændende, før til sidst, indtil da er det nærmest kun fyld.

Det irriterer mig så dobbelt så meget at Schuyler og Jacks historie ikke får nok plads, den bliver derfor ikke ordentlig uddybet. Vi får nogle få gode intense kærlighedsscener, hvor de vigtigste bliver frataget os fuldstændig.

Melissa har ikke udvidet bøgernes størrelse, selvom hun nu har 3 hovedpersoner. George RR Martin har også mange hovedpersoner i sine bøger, men han har også noget mere plads at gøre det på. Samtidig med at han formår at gøre hver person spændende og deres historie interessant.

Derudover synes jeg hurtigt man gætter plottene, og nogle gange synes jeg deres reaktioner virker alt for utroværdige, med det hele taget i betragtning.

Et udemærket plot, og hvis man skar ind til benet så ville det være en rigtig god og spændende bog. Desværre synes jeg kun den er spændende en 1/3 af tiden.

Serien får KKKK

Den sidste bog i Blue Bloods serien er sat til at udkomme januar 2013.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig