søndag den 20. november 2011

Neil Gaiman - Stardust review

Neil Gaimans Stardust er et eksempel på at der også  i nyere tid kan skrives eventyrere som brødrende Grimm og H.C. Andersen gjorde det. Bogen er skrevet i 1999 og er siden blevet filmatiseret under samme navn.

Historien finder sted i byen Wall der ligger tæt op af grænsen til et magisk land. Tristran Thorn har mistet sit hjerte til den smukke Victoria Forester. Men da hun har mange andre bejlere og ikke viser nogen interesse for Tristran, lover han hende en aften den faldende stjerne der netop var faldet over himlen, for at få opfyldt hans største ønske (at blive hendes ægtemand). På hans rejse mod at finde stjernen som faldt ned i det magiske land, får han hans livs største eventyr.

Bogen er skrevet i et sprog som i de mange gamle eventyr, og den er let og behageligt at komme igennem, fordi forfatteren er så dygtig som han er. Man får lyst til at læse meget mere om the Wall i Neil Gaimans fantastiske verden.

Det er et  fantastisk eventyr, men faktisk er filmatiseringen endnu bedre. Hvilket er helt utroligt da det ALTID plejer at være omvendt. Grunden til filmen er bedre, er fordi den lidt får reddet de steder hvor bogen virker en smule utroværdig, samtidig med vi ser andre farverige scener som ikke er i bogen. Og ikke mindst er det fantastiske subplot en større del af historien i filmen. Samtidig med at kærlighedshistorien også er meget mere troværdig i filmen. Bogen er dog stadig en fornøjelse at læse så den får:

KKKKK = kvalitet

(Næste gang skal jeg nok komme med det lovede review af Melissa de la Cruz's Blue Bloods serie.)
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig