mandag den 27. maj 2013

Børnebøger #4

I dette blog-tema vil jeg komme med anmeldelser af aktuelle børnebøger. Inspiration til de små.


Frantz bliver helt stille

Frantz bor på en flot, gammel gård langt ude på landet. Normalt er Frantz en glad dreng, der er svær at slå ud, men i dag er Frantz helt stille. Han synes, at alting driller. Han synes, at han er en meget, meget lille dreng.

Forfatter: Katrine Marie Guldager
Illustrator: Rasmus Bregnhøi

En letlæsningsbog fra Carlsens Stribede og der findes flere bøger om Frantz. Frantz bliver helt stille, har især interesse for drenge, da Frantz selv er en dreng som bor på en gård.

Dette er en sød lille historie om hvordan det er, at være i dårligt humør uden rigtig nogen grund, og hvordan man pludselig kan blive i godt humør igen, ved at se på sit liv med nye øjne.

Bogen kredser også om emnet, at savne nogen der er døde. I dette tilfælde savner Frantz sin mor. Han snakker nogle gange med hende gennem et usynligt telefonrør.

Begge rigtig gode råd at give videre til sine børn, hvis de enten savner et familiemedlem der er død, eller som bare nogle gange er i trist humør uden nogen grund. Det er vi jo alle fra tid til anden.

Illustrationerne er sjove og underbygger teksten rigtig godt.


Til de nysgerrige. En bog om døden.

Der er én ting, der er sikkert her i livet, og det er, at vi alle skal dø. Men hvad betyder det? Hvornår er man død? Og hvordan føles det?

Forfatter og Illustrator: Marie Dysgaard Christiansen

Denne bog er virkelig til de nysgerrige. Samt en letlæsningsbog

Til de nysgerrige er en serie med bøger, som kan forklare svære spørgsmål til vores børn. De spørgsmål hvor vi nogle gange selv kommer til kort, enten fordi vi ikke kan huske de faktuelle ting eller fordi vi ikke har nogen ide om hvordan man kan forklare dem rigtig.

Denne bog handler om døden og de grundlæggende faktuelle ting der omhandler døden. Samt noget få fakta om myter omkring døden. Der skildres meget tydeligt hvad man ved om døden og hvad man ikke ved om døden. Selv voksne kan finde den her bog meget læreridt.

Bogen er desuden fyldt med virkelighedsgørende tegninger. Der bl.a. viser hvordan en krop kan rådne på samme måde som en tomat.

Jeg synes bogen beskriver døden på en rigtig god måde. Videbegærlige børn vil nemt få deres lyst styrret, hvorimod denne bog måske vil kunne give andre børn mareridt. Da man ikke kan komme uden om at døden er et meget mørkt og morbidt emne. Under alle omstændigheder tror jeg det er vigtig at tage en snak med sine børn, når de læser bogen. Tak til forlaget Carlsen for anmeldereksemplarerne
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig