tirsdag den 28. maj 2013

Top 10 tirsdag - favorite paranormale væsner

Dagens emne er udvalgt af The Broke and The Bookish, og er derfor ikke mine egne.

Dagens emne er:  Top Ten Tuesday Freebie
Altså top 10 bøger som jeg selv må bestemme den her gang. Jeg har valgt top 10 favorit paranormal creatures (feer, Shades, trolde, hekse, zombier, vampyrer mv.)

De første to bøger/serier, er de to bedste bøger/serier jeg har læst om det paranormale væsen.
Den sidste bog, er den næste bog, om den paranormal creature, som jeg gerne vil læse.Mytologiske væsner


Valkyrie Rising er omkring den nordisk mytologi. Så den glæder jeg mig meget til at læse, jeg har altid elsket Valhalla tegneserierne. Mytologiske guder og helte er ligenu helt klart min favorit. Men jeg elsker også Kentaurs, Hydras, pegasus'er, phoenix'er mv. Alle de væsner som indgår i især den græske mytologi. Jeg sad altid klistret til skærmen da de vidste Xena og Hercules i fjernsynet.
Drager


Jeg elsker drager. De har længe altid været mit favorit væsen, men den er så blevet overgået pga den bog jeg ligenu er i gang med at skrive. Jeg gælder mig rigtig meget til at læse Fire, som er en pige drage shapeshifter.


 

Engle (og demons)

Egentlig kommer det bag på mig at engle er så højt oppe, men jeg elsker simpelthen de to serier jeg har læst med engle, så det kunne ikke være anderledes. Så jeg har store forventninger til Halo.Hekse/Troldmænd

Hekse har jeg altid forbundet med stærke kvinder. Hvoraf Hermione er et rigtig godt eksempel. Det er nok derfor jeg har masser af hekse bøger. Den næste jeg tror jeg vil læse er Born Wicked, faktisk ikke af nogen speciel årsag, den har bare lagt på mit bord et stykke tid nu.Enhjørning


 
Enhjørninge har jeg altid forbundet med det reneste og uskyldige. Samtidig med at de jo tydeligvis er vilde dyr. The Last Unicorn er sådan en bog som det faktisk er for dårligt at man ikke har læst, da det er en high fantasy classics på linje med Hobbitten.Elver

Elverskud handler om de nordiske sagn elver og ikke umiddelbart dem fra Tolkiens univers. Eragon serien havde sådan nogle elver, men den blev jeg desværre meget skuffet over, så nu vil jeg forsøge mig frem med de nordiske.

Talende dyr


Egentlig så synes jeg ikke The Golden Compass skulle stå ved de to bedste bøger. Men det jeg elsker aller mest ved den serie, det er den talende isbjørn. Og de talende sjæle ven. The Wonderful Wizard of Oz er helt klart en must read, men også Alice in Wonderland er ret højt på min talende dyr liste.
Vampyrer
Dead until Dark ligger også højt på listen over must read Vampyr-bøger. Ellers så synes jeg faktisk jeg har været lidt skuffet over kvaliteten af vampyr bøger. Men slet ikke på samme måde som med feer.


 

Shapeshifters

 
Shapshifters er mennesker der kan blive til dyr. Noget jeg altid har fundet meget fascinerende. Den næste bog jeg tror jeg skal læse er Otherkin, som handler om en teenage pige der kan forvandle sig selv til en tiger.WerewolvesWerewolves er mennesker der ikke kan kontrollere deres dyre skiften. I dette filfælde er det også altid en vareulv, som er en mellemting mellem en ulv og et menneske. De er meget mere vilde og farlige end shapeshifters.
SHARE:

1 kommentar

  1. Jeg kan i hvert fald mærke, at min skrive(selv)tillid bliver meget bedre, når jeg forsøger at skrive hver dag eller ofte. Hvis der går lang tid, hvor jeg ikke får skrevet hverken det ene eller det andet, kan jeg miste troen på, at jeg overhovedet kan finde ud af at skrive. Det er virkelig vigtigt at holde sig igang.

    SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig