lørdag den 11. maj 2013

Kom Med i Vores Køkken anmeldelse

 


Kom Med i Vores Køkken, er skrevet af Christine Søndergaard og Josephine Glad. Kendt fra bloggen Plate Du Jour.


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret, tjek deres facebook side ud her

I løbet af sidste uge smøgede jeg ærmerne op endnu engang, og valgte nogle opskrifter fra Kom Med i Vores Køkken. Jeg besluttede mig hurtigt for at vælge at lave Møllehjul, fordi jeg aldrig rigtig har formået at finde en opskrift på boller der enten var for hård, for luftig, eller smagte for meget af æg eller gær. Ja det er en hel videnskab at lave boller. Jeg er også ret vild med Scones, og dem har jeg aldrig forsøgt at lave, så det skulle bestemt også prøves.

Kogebogen henvender sig især til unge, der måske gerne vil prøve selv at stå i køkkenet, eller til unge der lige er flyttet hjemmefra. Jeg synes den er god til alle der er interesseret i at lave lækker og moderne mad. Der er opskrifter lige fra den danske rødgrød til tortillas, quesadilla, wok, thaisuppe og til engelske scones.

Opskrifterne er inddelt efter årstider, og er illustreret med mundvandsløbende flotte billeder.


 
 
Her ovenover ses mit forsøg på at lave fritter og wok med kylling. Mums, hvor var det bare lækkert. Det har aldrig rigtig lykkes mig at lave gode ordentlige fritter, men de her lykkes meget godt. Wok retten var også meget inspirerende, og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg forsøger mig med grøn karry, citron græs og østerssovs.
 
Bollerne jeg forsøgte mig med, tror jeg er de bedste boller jeg nogensinde har fået lavet. Derimod var scones ikke ligefrem den store succes. Jeg kunne ikke få dem til at hæve op i hvert fald. De forblev flade. Øvøv, men så må jeg jo bare forsøge igen. 
 

 
 
De får eneste minuser jeg har, er den grafiske opsætning, som jeg personligt synes kunne have valgt en pænere skrift som udgangspunkt. Plus der er nogle af opskrifterne der mangler billeder og det synes jeg er synd, især fordi jeg ved at pigerne tager ganske udmærket billeder til deres blog. Og så tror jeg det havde været en god ide, at beskrive nogen af de lidt mere specielle ingredienser.
 
Alt i alt en rigtig god startkogebog til dem der er nye i køkkenet, eller til dem der gerne vil inspireres lidt. Skøn bog, med noget for enhver smag.

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig