fredag den 28. juni 2013

Skrivetip #19 - Scrivener

Scrivener er et skriveprogram for forfattere. Og jeg kan godt sige jer, nu har jeg siddet og skrevet en masse notater og lagt en masse billeder ind og det fungere bare fantastisk!

Scrivener

- har dansk stavekontrol
- har mulighed for at lave outline og holde overblik over hvert kapitel
- har mapper beregnet til at holde styr på karakterne
- tager back-up
- kan vise inspirationsbilleder

derudover kan man bruge programmet til at søge på de ord som der måske hele tiden går igen, f.eks. kan man også bruge den til at få styr på hvilke karaktere der er i hvilke kapitler mv.

Jeg har seriøst aldrig haft så godt et overblik over min historie. Det er helt fantastisk. Så programmet kan virkelig anbefales.

Tjek det ud her, http://www.literatureandlatte.com/scrivener.php, desværre koster det penge, men faktisk ikke så dyrt igen i forhold til hvad man får.
SHARE:

10 kommentarer

 1. Hej Karin,

  Har du downloadet schrivener til Mac? Har lige forsøgt mig med prøveversionen til Windows, men der kan jeg nemlig ikke se, at der er dansk stavekontrol (kun en engelsk, man ikke kan slå fra, hvilket er problematisk).

  Har du erfaring med, om der er forskel på features i prøveversion og betalt version?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, nej jeg har godt nok downloadede den til pc. Jeg ved ikke om der er forskel på prøveversionen og den betalte, men det burde der ikke være.

   Prøv at gå op i fanen Værktøj, vælg muligheder, så får du en række muligheder frem. Vælg rettelser og der kan du vælge eller downloade alle de sprog du har brug for.

   Slet
 2. Hehe. Jeg har lige revet mig i håret over den engelske stavekontrol i mit nye Scrivener-program, så jeg besluttede mig for at google, hvordan jeg fik den på dansk ... og første hit ledte herind. Tak for hjælpen, Karin, det virker! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved du tilfældigvis også, hvordan man laver automatisk indrykning efter manuelt linjeskift i Scrivener?

   Slet
  2. Hej beklager jeg først svare nu, jeg skal også nok lige snart få svaret på dine mails. Yay!! Mere læsning! :0) Men skønt at du har fået dansk stavekontrol til at virke. Godt spørgsmål med automatisk indrykning, min gør det nemlig. Men jeg kan godt prøve og se om jeg kan finde ud af det? Med mindre du selv har fundet ud af det nu.

   Slet
  3. Jeg har fundet ud af det :) Jonas (fra HUF) siger, at der findes en 2-timers-tutorial til Scrivener, som er helt fantastisk. Den skal jeg have set hurtigst muligt. Kan jo lige så godt få det fulde udbytte af programmet fra starten :)

   Slet
 3. scrivener ér godt. Jeg har fulgt Karins anvisning men den forsætter på engelsk.
  Kan nogen hjælpe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det noget specifikt du har problemer med?

   Slet
 4. Har købt Scrivener og downloaded stavekontrol efter dine anvisninger tak! Men jeg har et problem. Jeg kan godt lide at printe sider ud og rette i dem i hånden. Men jeg kan ikke finde ud af at nummerere dem! Ved du hvordan man gør det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan eksporterer sin filer til Word eller .pdf. På den måde har jeg kunnet printe med sidetal på. Håber det hjælper.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig