lørdag den 13. juli 2013

Jeg elsker dig, men sig det ik' til nogen - det bliver over dit lig anmeldelse

Jeg elsker dig, men sig det ik' til nogen - det bliver over dit lig


Forfatter: Ally Carter
Serie: Gallagher Girls #1
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You
Genre: Contemporary
Målgruppe: YA
Udgiver: Forlaget Alvilda
Cammie Morgan er elev på Gallagher-akademiet for særligt begavede unge kvinder - en helt almindelig pigeskole. Sådan da? For det er ikke alle skoler, der har kampsport og kemisk krigsførelse på skemaet eller giver eleverne gode karakterer for at hacke CIA's tophemmelige filer. Selvom Cammie taler fjorten sprog og kan slå ihjel med de bare næver på syv forskellige måder, aner hun ikke, hvad hun skal stille op, da hun møder en helt almindelig dreng, der tror, at hun er en helt almindelig pige. Så let som ingenting kan hun aflytte hans telefon, skygge ham og hacke sig ind i hans computer. Men det store spørgsmål er, om hun kan finde ud af at have et forhold til en, der aldrig må opdage sandheden om hende - "Jeg elsker dig ..." er første bind i Ally Carters serie om Cammie Morgan og de andre spionpiger fra Gallagher-akademiet


Jeg har helt klart en forkærlighed til kostskole bøger. Mine børn skal helt klart gå på en kostskole. Der oplever man altid noget fedt. Så skal jeg bare finde ud af om de skal gå på Hogwards eller på Gallagher akademiet, hvor man uddanner piger til at blive spioner.

Først var jeg lidt skeptisk over agent/kostskole/teenagepige konceptet, især fordi jeg havde læst Ally Carters Heist Society som jeg ikke var 100% oppe og ringe over. Det er jeg til gengæld med Gallagher Girls. Det fungere bare. Skøn historie. Utrolig sjov og spændende.

Cammie Morgan ramte mig også lige i hjertet. Med hendes fars død i baghovedet, bliver der ikke lagt skjul på at spion/agent jobbet er mere end en farlig branche. Det kan jeg godt lide. Mange gange synes jeg at forfattere bare skriver om noget agent halløj fordi det synes læsere er fedt og så ikke tage højde for at læserne ikke er dumme. Ja vi kan godt lide at læse om agenter fordi det er lig med spænding, men vi vil gerne have en så realistisk agent historie som mulig tak. Ally Carter har gjort et godt arbejde med at opstille sådan en verden, og det er virkelig en præstation i sig selv.

Derudover er der også en lille kærlighedshistorie i bogen, som jeg personlig altid er stor fan af. :0) Josh er en helt almindelig dreng og han må selvfølgelig ikke vide noget om hendes skole. Så Cammie roder sig ud i alt mulig, og det er virkelig sjovt.

Så alt i alt en fantastisk bog. En rigtig sommerferie bog. Den er let, sjov og helt igennem underholdende.

Jeg vil dog til enhver tid helst sende mine børn på Hogwards, men hvis ikke de får brevet så skal de gå på Gallagher akademiet. :0)
SHARE:

2 kommentarer

  1. Ja det er dig der har lavet de nye covers ikke? :) De er SÅ flotte!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo det er. Tak skal du have. :0)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig