onsdag den 25. september 2013

Lying Game - Den enes død anmeldelse

Den enes død

Forfatter: Sara Shepard
Serie: Lying Game #1
Originalsprog: Engelsk
Målgruppe: YA
Udgiver: Politikens Forlag, 2013


Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplaret


Se også Politikens facebookside for ungdomsbøger

Lying Game er også en tv-serie, den fik desværre kun to sæsoner før den blev droppet
Hun havde et liv, folk ville slå ihjel for. En dag var der nogen, der gjorde det.

Lying Game er historien om Emma, der en aften ved computeren finder frem til sin ukendte tvillingesøster Sutton. Hun spørger, om de skal mødes og får med det samme et svar fra Sutton. Hvad Emma ikke ved er, at Sutton på det tidspunkt er død. Før hun ved af det, er Emma hvirvlet ind i et spil, hun ikke selv kan overskue og har overtaget sin døde søsters identitet. Emma vil finde ud af, hvem der myrdede Sutton, men vil Suttons venner, forældre og kæreste tro på, at Emma er den, hun giver sig ud for at være? Og hvad sker der, når Emma finder ud af, at Suttons morder følger hver eneste af hendes bevægelser?

Lying Game er skrevet af den amerikanske succesforfatter Sara Shepard og har været højt placeret på New York Times bestsellerliste.Da jeg havde set tv-serien før jeg læste bøgerne, er det klart at jeg har svært ved ikke at sammenligne de to. Men sammenligningen stopper faktisk hurtigt for tv-serien har taget en del friheder med at lave historien om. Vi får at vide på aller første side at Sutton er død og at vi følger hende som en slags spøgelse der følger Emma. Jeg havde lidt problemer med at finde ud af hvad jeg synes om det i starten, men ren skriveteknisk fungerer det rigtig fint. Midt i bogen skænkede jeg det ikke rigtig flere tanker.

Sara Shepard er rigtig god til at fortælle en historie og opbygge spænding. Der ligger en masse mystik mellem linjerne som jeg synes er rigtig fedt. Ellers er sproget faktisk behagelig og let. Det giver plads til en masse handling og aktion. Skønt.

The Lying Game er et rigtig interessant koncept, som jeg kun glæder mig til at læse mere om. Sara Shepard forstår også at ramme hendes målgruppes stemme. Jeg føler virkelig med Emma. Hold da op, hvilken situation hun befinder sig i der. Alle hendes karaktere står lyslevende for mig, om det er fordi jeg har set dem i tv-serien er et godt spørgsmål. Selvom der er nogle karaktere i bogen som ikke er i tv-serien som står lige så levende for mig.

Oversættelsen er faktisk rigtig fin. Det eneste jeg havde et problem med var, hvorfor skrive Lying Game på forsiden når man alligevel ikke bruger det inde i bogen, men kalder det på kanten i stedet for. Hvorfor ikke bare bruge Lying Game? Det er da meget mere rammende.

SHARE:

1 kommentar

  1. Hej Karin

    Tak for en fantastisk blog med masser af spændende boganmeldelser. Kig evt. forbi min egen side med inspiration og bestseller bøger på www.boegeronline.dk :)

    Venlig hilsen Jacob

    SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig