mandag den 25. november 2013

En dans med drager anmeldelse

En dans med drager

Forfatter: George R.R. Martin
Serie: En sang om is og ild #5
Originaltsprog og titel: Engelsk, A Dance with Dragons, A Song of Ice and Fire
Genre: Fantasy
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Gyldendal

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Tjek også Gyldendals facebook side, med bøger for unge ud. Der kan du finde spændende bognyheder og indimellem har de også nogle konkurrencer hvor du kan vinde deres fine bøger.

Femte bog i den skelsættende serie EN SANG OM IS OG ILD – filmatiseret i GAME OF THRONES. Både velkendte ansigter og overraskende nye kræfter kæmper om at vinde fodfæste i et splittet imperium. Efter et mægtigt slag er De Syv Kongedømmers fremtid uvis – omgivet af nyligt opdukkede trusler fra alle sider. Alle vegne blusser bitre konflikter op igen, der begås forræderier på det intime plan, og en broget skare af fredløse og præster, soldater og skindskiftere, adelsmænd og slaver står over for tilsyneladende uoverstigelige vanskeligheder. Nogle vil bukke under, mens andre vil vokse i styrke. Men i en tid præget af stigende uro, vil den måde, som skæbner og politik udvikler sig på, uundgåeligt føre til den største ”dans” af alle


Kampen om tronen (A Game of Thrones): Fantastisk
Kongernes kamp (A Clash of Kings): En smule skuffende
En storm af sværd (A Storm of Swords): Epic
Kragernes rige (A Feast for Crows): En smule skuffende


Efter mønsteret at dømme, så skulle En dans med drager være en total epic bog. Det er den dog ikke helt. Handlingen i det meste af bogen foregår nemlig sideløbende med Kragernes rige, så det er begrænset hvor mange overraskelse der er i de kapitler. I hvert fald ikke nogen overraskelser, som ændre historiens gang i den foregående bog. Det er jo ligesom ikke muligt.

Bogen starter lidt langsomt denne gang og efter min mening kunne forfatteren godt have undladt flere af kapitlerne. Personligt så kedede jeg mig lidt under Devon, den nye karakter Griffen og alle Grejoys, eller det vil sige med undtagelse af Theons. (Jeg hader Bolton med største inderlighed)

Tilgengæld var Tyrions kapitler SÅ sjove. Han får virkelig sin sag for i den her bog. Cersei og Dany er nogle af mine mest fortrukne. Arias sidder jeg lidt og tænker, jaja.. kom nu bare videre, vi har forstået budskabet. Jeg savner i hvert fald lidt fremdrift i hendes historie.

Men misforstå ikke min høje rating. Jeg elsker den her serie og alle bøgerne i den. Jeg kan sagtens se dens fejl og mangler, men jeg er nået dertil, hvor jeg bare elsker den ubetinget. Jeg vil ønske der var flere bøger i verden som denne. De fede ting i bogen opvejer klart alle de tunge ting.

Og hold nu fast hvor er jeg ked af at den næste bog i serien ikke allerede er udkommet. Slutningen i en dans med drager er frygtelig. Så er det sagt. Godt nok starter den lidt skuffende, men den slutter epic. Det er tydeligt, at der bliver arbejdet op til den næste epic bog i serien nemlig The Winds of Winter. (Vinterens vinde? En vind af vinter?)

Alt i alt, spinder denne bog flere tråde end der er handling eller forløsning. Det er dog tydeligt at vi er ved at nærme os seriens slutning, spændingen stiger, rebene strammes. Jeg har faktisk svært ved at se, hvordan kun to bøger mere, kan løse alle ender på den her historie og samtidig fortælle den historie som skal fortælles. Måske kan vi være så heldige at der kommer flere? Who am I kidding, der går langt tid nok mellem hans bøger.

SHARE:

2 kommentarer

 1. Jeg har endnu ikke læst denne bog - ene og alene fordi udgivelsesdatoen for næste bog i serien endnu ikke er afsløret! Og jeg kan mærke, at det vil være ret frustrerende ikke at vide, hvornår man kan glæde sig til næste 'fix', så pt. venter jeg pænt... er dog ikke sikker på, at det er en strategi, der holder meget længere, hvis ikke snart den dato bliver afsløret! ;-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår dig godt, jeg var også lidt nervøs for det samme da jeg gik i gang med den, men jeg kunne altså heller ikke vente længere. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig