lørdag den 23. november 2013

Historien om hvordan en britisk lord gav mig lysten til at se en dansk tv-serie

Tilstået, jeg er ikke fan af danske tv-serier. Jeg har ikke set forbrydelsen som tusinde andre, jeg har kun set Krøniken og Matador. Jeg er til gengæld stor fan af engelske og amerikanske serier, og tro mig når jeg siger at jeg ser en del. Faktisk alt for mange.

Karin serie fakta:

Alle Friends afsnit har jeg set minimum 3 gange. Hvis det kommer i fjernsynet så kan jeg godt falde i staver over den, selvom jeg jo næsten kan dem udenad.

Hvis jeg efter tre afsnit ikke er fanget af en serie, så dropper jeg den. Herefter skal der virkelig meget til før jeg dropper en serie. Men jeg er blevet bedre til det.

Nogle af de seneste tv-serier jeg har droppet har været Beauty and the beast (Det smertede mig virkelig at serien var så bund elendig) Carries diaries. Dallas 2012 (Dah.. hvad havde jeg regnet med). Breaking Bad. (Sorry, men vi var bare et utrolig dårligt match.)

Det leder mig videre til den næste fakta. Jeg har fundet ud af at jeg helst skal se en serie med en hovedperson jeg bare kan lide en lille bitte smule, og det var der virkelig ikke i Breaking Bad.

Serier jeg ville ønske jeg kunne tage mig sammen og droppe: Vampire Diaries (Elena er alt for irriterende). Hart of Dixie (der sker virkelig ingenting i den her serie.)Nå, nok om det, videre til min historie.

Da jeg så i programmet at Michael Dobbs kom til Danmark og snakkede om hans bog House of Cards, blev jeg straks nysgerrig. Jeg har læst utrolig meget godt om serien og tænkte at nu skulle det være. Nu måtte jeg få den at se. Og ved i hvad? Jeg ELSKER den serie. Den kan jeg virkelig anbefale. Godt nok så er hovedpersonen ikke så likeable, men der er dog stadig nogle ting jeg godt kan lide ved ham. Hans vilje og hans intelligens. Hans moral og hans metoder kunne være bedre. Men jeg synes også der er noget fascineret ved en karakter som har både gode og dårlige egenskaber.

Jeg kom til bogforum og så hørte jeg Michael Dobbs og Adam Priece på Gyldendals transescene. Her nævnte Michael Dobbs at grunden til man blev fanget af disse politiske historier var menneskerne. Hvordan de enten formår ikke at blive korrupte af magt og hvordan de forsøger ikke at blive. I en side bemærkning nævnte han at det også er derfor man rundt om i verden ser Adam Prieces danske tv-serie Borgen. Og så tænkte jeg hey... Måske vi danskere rent faktisk godt kan finde ud af at lave nogen serier. Det lyder jo i hvert fald lovende at der er karakter fokus. Så jeg besluttede mig for at nu skulle jeg da hjem og se Borgen. Læææænge efter alle i andre, men pyt. Nu vil jeg se hvad vi kan i Danmark! Jeg krydser fingre og håber ikke jeg bliver skuffet.


Har nogen af jer andre set Borgen? Og hvad synes i om den?

SHARE:

8 kommentarer

 1. Jeg elskede den! Den var rigtig god :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt, det håber jeg. :0)

   Slet
 2. Jeg var virkelig ikke imponeret over Borgen. Langt fra! Den er bare så forudsigelig, og problemerne bliver løst alt for let. Til gengæld elsker jeg Breaking Bad (skuespillet er genialt!), så måske er der en chance for, at du vil synes om Borgen :b

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm.. ja det lyder jo ikke så godt. Jeg forstår faktisk godt hvad andre ser i Breaking Bad, min kæreste så også det hele, og jeg giver dig ret, skuespillet er genialt. Det har han (og selve serien) jo også fået et utal af priser for. Men for mig har jeg bare lidt svært ved den der måde at lege med døden på, det siger mig ikke rigtig noget. Det skygger for meget for resten af serien. Hvis jeg kunne se bort fra det, så ville jeg have nydt serien for det geniale, for historien, for karakterne, for det originale, men det kan jeg ikke. Det var simpelthen for meget for mig. Lidt det samme jeg havde med Dexter. Den har jeg virkelig også kun rosende ord for, men den kunne jeg bare heller ikke med, af samme årsag.

   Slet
  2. Jeg har aldrig set Dexter, så den kan jeg ikke udtale mig om, men jeg har aldrig tænkt over, at de 'leger med døden' i Breaking Bad. Jeg kan måske bedre forstå, du synes, de gør det i den tidlige del af serien, men jeg tror mere, det er for at vise, hvilket miljø hovedpersonen er på vej ind i. Der er en større mening med de dødsscener, der kommer senere. (Nu lyder det næsten som om, jeg er ved at mase serien ned over hovedet på dig, men det er bestemt ikke meningen! Du skal selvfølgelig ikke se en serie, du ikke bryder dig om! :D)

   Med hensyn til Borgen, så må du bare tage chancen. Det værste der kan ske er, at du ikke bryder dig om den. Det bliver interessant at læse, hvad du synes om den :)

   Forresten, hvis du får brug for at se en sjov og hjertevarm komedieserie en dag, så synes jeg, du skal kaste dig over Modern Family. Jeg gik i gang med serien i denne uge, og den er allerede blevet en af mine yndlings! :)

   Slet
  3. Jeg har også kun set de første tre afsnit i breaking bad, så det er det eneste jeg har at forholde mig til, så hvis det ikke er sådan senere i serien, så kunne det da godt være man skulle prøve at give den en chance. ;0)

   Ja jeg har faktisk hørt rigtig meget godt om Modern Family, det vil jeg helt klart overveje. Skal lige være færdige med et par andre serier først, ellers får jeg da seriøst ikke lavet andet. :0)

   Skal nok lige skrive på bloggen hvad jeg synes om Borgen. :0)

   Slet
 3. Jeg har aldrig selv set Borgen, men jeg bor i UK, og de er fuldstændig tossede med serien herovre. Faktisk med alle de danske store serier, Forbrydelsen, Borgen og Broen, så tror bestemt at vi i DK kan noget med serier.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo lidt det jeg håber. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig