torsdag den 9. januar 2014

Blodvarslet anmeldelse

 
Blodvarslet

Forfatter: Mette Finderup
Serie:Den grønne ø #2
Genre: Fantasy
Målgruppe: Unge/YA/alle
Udgiver: Gyldendal

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Tjek også Gyldendals facebook side, med bøger for unge ud.


Hvad gør man, når ens dødsfjende er en gud, der ikke kan dø?

Vikingepigen Gyrith er på flugt fra Danmark, hvor hun efterlader både veninder og ikke mindst kærligheden til den vidunderlige Balder. Gudinden Freja har svoret at tage alle, hun nogensinde vil komme til at elske, fra hende, og Gyrith er nu på vej mod Irland, hvor hun skal bo hos sine rigtige forældre, Dronning Grainne og Kong Nevan.
Mit eneste problem med Blodvarsel er at jeg ikke kan lide vores hovedperson Gyrith, og for mig er der ikke noget værre end at læse en historie med en hovedperson man slet ikke bryder sig om. Jeg synes hun er egoistisk, irriterende, forkælet, dum, stædig og naiv. Noget af det der gør hende dum og naiv efter min mening, er når ting er så åbenlyse overfor læserne, og hun stadig ikke fatter noget som helst.

Det er lidt synd at jeg har det sådan for jeg elsker alt det andet. Historien er godt strikket sammen. Sproget er levende. Karakterne helstøbte. Ja faktisk så har jeg ikke noget at sætte på bogen overhovedet. Den er spændende og der sker noget. Hvis jeg skal finde noget så var historien lidt langsom om at komme i gang og så undre det mig lidt at Gyrith slet ikke er i stand til at sørge over andre mennesker. Ikke rigtig i hvert fald. Hun har ikke mange skrubler med liv og død. Men så er vi igen lidt tilbage til hvorfor jeg ikke bryder mig om bogens hovedperson.

Så selvom det faktisk er en fantastisk bog, så dør den lidt for mig, fordi jeg bliver så irriteret på Gyrith. Men det er jo utrolig meget et smagssagsområde vi kommer ind på her. Så ud fra alle de andre kvaliteter bogen har så vil jeg helt sikkert anbefale den.

Bogen kan købes her 
SHARE:

6 kommentarer

 1. Jeg synes det er en fantastisk bog, og jeg elsker måden forfatteren har skrevet på. Jeg kan godt lide hovedpersonen (Gyrith), selvom hun godt kan være dum og hidsig nogle gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil ønske jeg havde det ligesom dig med hovedpersonen, men hvis der er noget jeg ikke kan klare at læse om så er det en dum hovedperson. :0)

   Slet
  2. Hvornår udkommer bind 3?

   Slet
  3. Mit bud vil være næste år. Der er endnu ikke fastsat noget tidspunkt, hvis vi er heldige så udkommer den sidst i år.

   Slet
  4. Ah, lang ventetid.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig