mandag den 23. juni 2014

Sommerferie læsnings-guide

Jeg er i øjeblikket i gang med at finde ud af hvad jeg skal læse i juli og august, og det er en dejlig lang liste allerede, og den er fyldt med de skønneste bøger. Jeg regner med at jeg vil lave en vlog til jer og vise jer hvad jeg selv vil læse til sommer, snart. Men det er jo lidt svært for mig at anbefale bøger jeg endnu ikke selv har læst som sommerlæsning. Så her er en lille sommer anbefalings-guide fra mig.

Sommerbøger er mange ting. Sommerbøger kan indeholde sæson relationer, eller indeholde gensyn med gamle skønne bekendtskaber. Sommeren kan også give tid til den fordybelse der ikke er tid til i hverdagene. Omvendt kan det være man bare har brug for at det skal være let og luftigt.Har du lyst til ...


... genlæsning?

Ja så vil Harry Potter altid være mit forslag. (Forudsat selvfølgelig at du har læst den før. Hvis ikke du har så kan jjg kun sige: LÆS DEM!) Jeg vil også rigtig gerne selv læse Harry Potter her til sommer men jeg regner med at gemme dem til det blæsende efterår. Hvor jeg tror min hverdag har brug for lidt ekstra magi.


... at følge med på John Green bølgen?

Jeg kan helt sikkert kun anbefale John Green, og han er især ligenu højaktuel med En Flænge i Himlen, men Gåden om Alaska er helt sikkert også en helt fantastisk bog. John Green bøgerne hører ikke umiddelbart ind under let of fluffy læsning, men mere ind under den tankevækkende.


 
 
 
 
 
 
... at læse YA fantasy/romances?
 

Så synes jeg helt klart du skal hoppe på disse to bøger, som er helt fantastiske.
 

 
 
 
 
... at læse smukke bøger?
 
Nattens cirkus har det smukkeste sprog, og sproget er med til at gøre hele historien til en magisk oplevelse. The Secret Garden er ligeså en meget magisk oplevelse og er smuk på så mange niveauer at det er svært at forstå det er en børnebog.  
 
 
 
 
  
 
... at læse tankevækkende bøger?
 
Som nævnt så er 'En flænge i himlen' en utrolig tankevækkende historie, især hvis man har haft kræft inde på livet. Her under nævner jeg også Nord og syd, som faktisk også burde høre under kategorien tankevækkende. 
En anden utrolig tankevækkende historie som jeg har læst i år er 'Huset i himlen'. Det er en dyb personlig historie om hvordan det var at blive holdt som gidsel i Somalia i 15 måneder. Det er en historie der formår at sætte utrolig mange tanker og følelser i gang, det er en historie om at være stærk og aldrig give op, selvom man er udsat for det værst tænkelige man kan komme på denne jord - totur, voldtægter, personberøvelse og meget mere. Den har virkelig gjort stor indtryk på mig, og hvis man har overskud til det i ferien, så skal man helt sikkert tage og læse den her bog.
 
 
 
 
 
 
... at læse historiske bøger?
 
Jeg elsker historiske bøger. Mine to favoritter er Rosenkrigene serien der starter med Den hvide dronning, og Nord og syd trilogien, som starter med bogen Nord og syd. Jeg er endnu ikke færdig med serierne, men jeg regner med at blive færdig med en af dem hen over sommeren.
 
 
 
 
 
 
 
... at læse lette og luftige sommer bøger?
Austenland foregår om sommeren, men den er også utrolig let at komme i gennem. Den er sjov, der sker en masse og den er skrevet i et sprog som nemt inddrager en i handlingen.
 
 
 
 
 
 
 
... at læse klassikere?
 
 Mine to absolutte mest fortrukne klassikere er Stolthed og Fordom og Borte med blæsten. De er fantastiske! Borte med blæsten er lang, men den er hver et minut værd. Så hvis du har god tid til læsning i din sommerferie så vælg Borte med blæsten, hvis ikke så fordyb dig i stedet i Stolthed og fordom.
 
 

 
 
 
 
... at læse mysterier?
 
Jeg læser ikke så mange mysterier selv, men jeg elsker, elsker, elsker Sherlock Holmes, og jeg håber snart at gå i gang med den næste i serien, men jeg vil helt sikkert anbefale at læse 'A study in scarlet'. Også House of Cards kan gå ind under kategorien mysterier, der er i hvert fald masser af intrigér og en karakter mindst lige så karakteristisk som Sherlock Holmes.

 

 


 
 
 
 Har du en bog du kan anbefale mig som den perfekte sommerlæsning?

 
SHARE:

4 kommentarer

 1. Wow et fedt indlæg, hvor er det fedt med så mange anbefalinger. Mine lister er uendelig lange, men der kom da lige et par bøger mere på ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!! Jeg er altid glad for at kunne hjælpe med at fylde andres læselister. :0)

   Slet
 2. Sikke mange fine bøger og gode forslag. Det er så fint, at du har lavet en så varieret liste, der er jo noget for enhver smag! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for det er virkelig svært at ramme, for jeg tror der er mange forskellige opfattelser af hvad en god sommerbog er. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig