lørdag den 4. oktober 2014

Farlig ferie #1 - #4


Kannibaler, Bjørnen sover, Ubåds safari og Hjælp, en haj!

Forfatter: Kirsten Ahlburg
Illustrator: Jarl Egeberg
Serie: Farlig ferie
Genre: Letlæselig
Målgruppe: Børn i læsealderen
Udgiver: Forlaget Elysion


Tak til forlaget Elysion for anmeldereksemplaret

I serien 'Farlig ferie' følger vi en familie som altid ender med at tage på farlige ferier. Vi følger en mor, far, lillebror, alt sammen fra storebrorens synsvinkel.


'Farlig ferie' efterlod mig med en mærkelig følelse af ingenting. Når man læser bøger, og specielt når det er børnebøger så skal det vække en eller anden følelse i en, men de her historier, efterlader mig tomme. Jeg kan helt vildt god lide ideen om en familie som ender med farlige ferier, men historierne virker forhastede og ufærdige. Personerne er flade og ligegyldige, og det er virkelig synd.

Bøgerne er ok, men heller ikke mere end det. Mere humor kunne have reddet de flade persongallerier af unavngivne personer. Sproget virker også en smule fladt, der var flere steder hvor det havde været oplagt med dialog for at skabe noget dynamik, men det hele er fortalt meget kunstigt med meget få dialoger.

Som sagt så synes jeg ideen er rigtig god, og selvom eksekveringen var haltende så har den masser af gode billeder til at peppe historien lidt op,

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig