torsdag den 20. november 2014

Paper TownsPaper Towns

Forfatter: John Green
Originalsprog: Engelsk
Genre: Realisme
Målgruppe: YA
Udgiver: Høst & SønTak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret

Bogen bliver i øjeblikket filmatiseret og vil rulle gennem verdens biografer til næste år.Barndomsvennerne Quentin og Margo går på samme high school, men er vokset fra hinanden. Den nørdede Q følger fascineret fra sidelinjen den gådefulde, smukke Margo, som flirter rundt med de populære elever på skolen. Men hun bliver først et mysterium, da hun en tilfældig aften kravler ind gennem Qs vindue og tilbage i hans liv - med planer om en hævnaktion mod alle der nogensinde har såret hende. Efter deres eskapadenat forsvinder Margo, og Q og hans venner dropper eksamenslæsningen for at finde hende, død eller levende.

Paper Towns var en unik, original og tankevækkende læseoplevelse, som stadig ikke har sluppet mig.

Jeg elsker tankevækkende historier, og når de så som her er fyldt med skønne karakterer og et farverigt sprog. Ja så er det som at være i den syvende boghimmel.

Ved første øjekast kan man blive lidt nervøs for om det her bare er en anden udgave af 'Gåden om Alaska'. Det er det ikke! Det der forvirrer, er faktisk John Greens sikre stil. Ofte når en forfatter har en stil som John Greens, så er handlingen slået lige så hårdt fast som stilen, og så sidder man med en fantastisk bog, men hvor man ved hvad hele bogen handler om inden man overhovedet er gået i gang. MEN det er absolut ikke tilfældet med John Green. John Green skaber unikke historier, der har så meget dybde at man kan sidde i flere dage efter og tænke over historien - og pludselig kan der dukke flere niveauer op bedst som man troede at man havde fået det hele med. Det elsker jeg. Jeg elsker John Greens stil og jeg elsker at han formå at bryde hans egne rammer, samtidig med at han stadig gør det til hans.

Jeg har læst mig til at der er delte meninger om Paper Towns slutning, men for mig var den helt perfekt. Hvilket faktisk stadig kommer lidt bag på mig.

Paper Towns fungerer også lidt som et mysterium og det giver et spændingsmoment, der gør at man næsten sluger bogen med øjnene, og det var svært ikke at gøre, selvom jeg prøvede at nyde hvert et ord. Paper Towns burde faktisk læses to gange. Første gang som en pageturner og anden gang hvor man virkelig giver sig tid til at nyde bogens dybde.
SHARE:

2 kommentarer

 1. Ej. Jeg er så misundelig!
  Den vil jeg også gerne læse :D

  God weekend.
  Mvh. Mie, Mizzepii.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også du kommer til. :0)
   Den er rigtig god i hvert fald.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig