søndag den 21. december 2014

Skrivetip: Skriv om det du brænder for

Hvis du har rigtig svært ved at få skrevet noget færdigt, kan det godt være af den simple årsag, at du ikke skriver om noget du brænder for. Historie skal helst kunne holde dig interesseret hele vejen igennem alle skriveprocesserne. Om det så er en historie med et budskab der ligger dig på hjertet, eller om det er plottets kompleksitet der interesserer dig. Det er i princippet ligegyldigt hvad det er, men det skal aller helst være så stærk at du har svært ved at forlade historien igen.

Jeg har det selv sådan med min historie, og nogle gange kan det også sagtens betyde at den passionerede del går over og sætter sig i passioneret frustration, men det er som udgangspunkt bedre, end at man har nemt ved at glemme historien igen. For min historie lever på bedste højttryk inde i mig, selv når jeg ikke skriver og selvom det nogle gange kan arbejde imod en, så arbejder det i særdeleshed med en i lige så høj grad. Jeg er faktisk ikke selv i tvivl om at jeg vil blive ved med at skrive på den her historie indtil jeg er tilfreds. Om det så tager hele mit liv. Det er jeg mere eller mindre indforstået med. Jeg bliver aldrig træt af dens lag, kompleksitet eller de emner den indeholder som ligger mit hjerte nært. Eller jo, nogle gange har jeg lyst til at smide den af H til, men den nægter ligesom bare at slippe sig tag i mig, og det er jeg den virkelig taknemmelig for. For som min veninde så smukt sagde til mig. Så er der bare nogle historier man har behov for at skrive, også selvom de ikke bliver set af andre nødvendigvis. Måske er de historier ikke spild af tid, måske giver de dig noget som du ikke vil have været foruden. Det er jeg hende faktisk utrolig taknemmelig for hun sagde, for jeg har haft lidt et issue med at føle jeg ikke kunne skrive historien, for hvis nu den aldrig blev læst af nogen. Spilder jeg så ikke bare min tid? Men nej hvis det er noget man brænder for, så kan det aldrig nogensinde være spild af tid. Vi synes jo heller ikke det er spild af tid at se Harry Potter hver jul - det gør jeg i hvert fald ikke. ;0) Så hvorfor skulle min historie så ikke have lov til at fylde så meget af mit liv som den nu skal have lov til. I sidste ende gør den mig kun mere rig, end fattig.

Så skriv det du brænder for. Chancen for at den engang skriver sig selv færdig er større end hvis du ikke brænder for historien. Nogle bruger længere tid på historien end andre, og du skal bare bruge den tid du føler er mest rigtig for din historie. Følg dit instinkt, og gør hvad der er bedst for dig og din historie.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig