søndag den 18. januar 2015

Har du overvejet crowdfunding?

At udgive en bog selv, kan være frygtelig dyrt. For man skal gerne have noget redationshjælp og noget korrekturhjælp. Så er der løn til grafikeren og ikke mindst så skal der være penge til at producere bogen, så den kommer ud i en lækker paperback.

Så måske du har overvejet crowdfunding?

For dem der ikke kender crowdfunding. Så har man mulighed for at få donationer til sit projekt gennem sider som f.eks. kickstarter (internationalt) eller bommerang (dansk). Personligt har jeg været helt afhængig af kickstarter på et tidspunkt, fordi der var så mange fede tiltag man kunne støtte. Hvis man støtter får man nemlig ofte sit navn i produktet, eller man får måske en kopi af produktet, f.eks. kunne det være en signeret bog. Kickstarter kræver dog at man skriver på engelsk, men der er bommerang så det danske alternativ. Hvis ikke crowdfundingen når det ønskede mål, så får man ingen penge og dem der støtter får deres penge retur. Så det vil helt sikkert ligge noget arbejde i at opnå sit mål

Bøger der bliver crowdfunded er faktisk ikke så unormalt som man skulle tro, og det kan faktisk også sagtens lade sig gøre i Danmark. Især hvis man kan vise noget af det man ønsker at opnå. Man skal gerne kunne ligge en lille video op, eller en større beskrivelse af projektet.

Måske du ikke har overvejet det endnu. Men det har Frederik faktisk. Frederik er min med-huf og med-skrive kollega. For 1 1/2 år siden var vi på skriveferie sammen, hvor han skrev på den her bog, som han nu har valgt at få crowdfunded på boomerang. Han har allerede opnået over 50% af hans indsamling. Det er ret flot, men han har også lavet en vildt fed video.
Klik ind og se hans side her, hvis du vil støtte eller blive inspireret til hvordan du selv starter sådan en crowdfunding.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig