fredag den 10. april 2015

Kærlig hilsen Anna

Kærlig hilsen Anna

Forfatter: Anna Skyggebjerg
Genre: Fagbog
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Rosinante & co.


Tak til Rosinante & co. for anmeldereksemplaret

En helt usædvanlig bog om sårbarhed og kærlighed, om liv og død. Fyldt med helt almindelige menneskers breve til Anna Skyggebjerg, som svarer med kløgt, humor og charme.

Kærlig hilsen Anna er en utraditionel brevkassebog, hvor Anna Skyggebjerg - forfatter til bl. a. succesen Introvert - svarer på breve fra helt almindelige mennesker om de tanker, der ligger nærmest deres hjerte. Annas svar handler blandt meget andet om hendes forældres død, om ulykkelig kærlighed og om en underlivsundersøgelse, der blev mere end almindeligt pinlig. Det har krævet opbydelse af alt hendes mod at skrive så sårbart og ærligt, som hun gør i denne bog.
Aldrig før har jeg oplevet at være så grebet af en fagbog. Det kom fuldstændig bag på mig. Jeg var ikke sikker på jeg helt kunne forene mig med bogens opbygning: brevkassespørgsmål og svar. Men Annas svar er så personlige og så fyldte med livserfaring og anekdoter at siderne rummer en dybde og en menneskelighed som næsten er helt ubeskrivelig, og samtidig voldsomt fængende.

Det er helt sikkert en kombination af de mange følelser der udspiller sig imellem siderne, og Annas evner til at skrive, der gør at man sidder klistret til siderne. I læsernes breve kan man nemt finde sig selv mellem nogle af linjerne og pludselig bliver det en selv som Anna taler til. Spørgsmålene og rådene er faktisk universale, man kan nemt finde svar på udstillede spørgsmål og derfor tror jeg at alle ville kunne få et svar fra den her bog. Uanset hvad de går med. Spørgsmålene er meget varierede og handler bl.a. om døden, utroskab, sorg over manglende kærlighed og forældrerollen.

Anna har et stort hjerte, og hun bruger sin livsvisdom ud fra det hun selv har oplevet, og hold da op, det er ikke så lidt. Derfor er bogen også en smule halv biografisk, og det fungerer rigtig godt. Faktisk savner jeg ligefrem at få mere at vide om Anna. Hun efterlader os med nogle spørgsmål til hende selv hist og her, som jeg ville ønske vi havde fået svarene på, men som måske har været for personlige, eller så har Anna vurderet at der er en grænse mellem hvornår noget hjælper og hvornår det bare er at fortælle. For min skyld måtte hun godt bare fortælle løs.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Ja, jeg er også begejstret. Snupper et kapitel/brev hver aften og tænker stadig over svaret næste dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var faktisk en rigtig god måde at gøre det på. Jeg gjorde noget lignende. Jeg kørte meget i tog den uge, og så læste jeg et par kapitler og tænkte ligesom dig over svarene i løbet af dagen, indtil det begyndte på ny dagen efter. Det var helt fantastisk!

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig